Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako spriječiti gubitak kose?

Mashala.hr
13.10.2021.
u 08:58

Povremeni gubitak kose sasvim je normalna pojava. Opadanje kose je prirodni proces i dnevno nam otpadne čak i do sto vlasi kako bi se kosa u potpunosti obnovila u periodu od 4-6 godina. Međutim, u situacijama kada je gubitak kose pretjeran, a vaša kosa sve tanja, ne bi bilo loše provjeriti što učiniti kako bi spriječili daljnje opadanje.

Što utječe na pojačani gubitak kose?

Osim zdravstvenih problema i genetskih predispozicija, svakodnevni način života mogao bi biti razlog pojave pojačanog opadanja kose.

Razlozi gubitka kose su:

  • Prehrana
  • Stres
  • Dugotrajno nošenje kapa
  • Nošenje kose u repu ili punđi
  • Drastične dijete
  • Životni stil (pušenje, alkohol)
  • Štetni sastojci u kozmetici za kosu
  • Grubo rukovanje kosom (peglanje, sušenje vrućim zrakom)

Kosu često peremo i time je izlažemo štetnim sastojcima za koje možda nismo ni znali.

„Većina proizvoda na tržištu, pogotovo proizvodi iz drogerija, sadrže sastojke koji dugoročno štete vašoj kosi i potiču opadanje kose“

Pri odabiru proizvoda izbjegavajte:

  • Alkohole
  • Sulfate
  • Silikone
  • Parabene
  • Mineralna ulja
  • Phalate

„Jednostavni korak kojim ćete oporaviti kosu bez izmjena svakodnevne rutine njege kose, je prelazak na prirodne proizvode„

Za razliku od silikona i sulfata, zadatak prirodnih preparata je poticanje nastanka prirodnih zaštitnih ulja vaše kose uz mnoge druge prednosti kao što su eco friendly ambalaža i cruelty free pristup.

Proizvodi koji potiču rast kose

1. Ulja za kosu

Ulja su odlični saveznici u borbi protiv opadanja kose jer imaju antibakterijska i antifungalna svojstva koja će smiriti i nahraniti vlasište.

Preporučamo koristiti ih prije pranja kose na način da ih blago zagrijete i umasirate u kosu.

Za probleme sa opadanjem kose probajte ulje ružmarina oduvijek poznato kao opcija za poticanje rasta kose. Za tanji tip kose isprobajte Mielle ulje metvice i badema sa laganom formulom koja ne otežava kosu, pomaže kod zacjeljivanja vlasišta i jača kosu.

Za smanjenje peruti i kod iritacije vlasišta pomoći će Alikay Naturals ulje za kosu koje sadrži 17 esencijalnih ulja.

2. Prirodni preparati za kosu

Važan dio rutine su preparati koje svakodnevno koristite; šamponi, regeneratori, maske i proizvodi za stajling. Prirodni sastojci u šamponima očistiti će svu neželjenu nečistoću ali neće nadražiti vlasište, već pomoći kod poticanja rasta kose i revitalizacije prirodne baze vlasišta.  Bounce Curl šampon za kosu nježno će očistiti kosu i sačuvati volumen dok će je Shea Moisture prirodni regenerator nahraniti.

Jednom tjedno preporučamo korištenje Alikay Naturals masku za kosu od avokada za jačanje i hidratiziranje vlasi.

Kod završnog stajlinga naglasite volumen i definiciju Mielle pjenom za kosu bez straha od isušivanja i slijepljene kose.

Gdje pronaći prirodne proizvode?

Od prošle godine u Hrvatskoj na web shopu Mashala.hr ekskluzivno možete pronaći veliki izbor prirodnih proizvoda za njegu vaše kose.

Mashala.hr nudi proizvode vrhunskih brendova, a u ponudi ćete moći pronaći popularne brendove kao što su Shea Moisture, As I am, Bounce Curl, Cantu, Ecoslay, Denman i drugi.

Kad očekivati prve rezultate

Već nakon 3 do 6 mjeseci korištenja prvi rezultati neće izostati no ustrajnost je ključ uspjeha za sprečavanje opadanja kose.

Uz promjenu rutine malim ali sigurnim koracima pomoći ćete svojoj kosi da ojača i raste zdravija i snažnija iz mjeseca u mjesec, a probleme sa tankom beživotnom kosom sklonom opadanju u potpunosti ćete zaboraviti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije