Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Povratak u prirodu

GARDENA
Foto: Promo
1/5
08.03.2021.
u 08:00

Početak sezone početak je radova u vrtu

Odmah na početku godine očekuju nas brojni vrtni zadaci. Potrebno je pripremiti grede, poravnati zemlju, pograbiti ostatke trave s travnjaka, ukloniti korov i mahovinu, pomesti staze oko kuće, ... Počinjemo s nasadima šarenog cvijeća, koje će tijekom sezone krasiti naše staze u vrtu ili uljepšati balkone visećim cvijećem.

Sadimo drveće koje će nas obradovati lijepim cvjetovima već u proljeće i pružiti nam hladovinu u ljetnim mjesecima. Trešnje, breskve ili šljive sade se odmah u proljeće, kada tlo više nije smrznuto. Tlo je treba isušiti, posipa se gnojivo u iskopanu rupu i doda sloj zemlje. Prilikom sadnje sadnica je uskraćena jer se time potiče rast. Prije sadnje namočite korijenje u vodu i odrežite oštećeno korijenje.

Za sve zahtjevnije vrtlarske zadatke potreban vam je pouzdan, robustan i jednostavan alat. Svi ti zadaci zahtijevaju različite alate, što znači puno prostora u vašim vrtnim šupama. GARDENA combisystem olakšava pričvršćivanje različitih alata na samo jedan držač. Time se štedi puno prostora, a ujedno je i izuzetno ugodno kod upotrebe.

Prikladni alati GARDENA combisystem brinu za sve zahtjevne vrtne zadatke
Foto: Arena Hospitality Group

Čim se tlo zagrije, a temperature se navečer više ne spuste ispod osam stupnjeva, vrijeme je za pripremu cvjetnjaka i početak sadnje povrća i začina. Rajčica, mrkva, rotkvica, tikvice i bosiljak jedva čekaju da budu posađeni na najsunčanijem mjestu u vrtu. Da bi rajčica dobila puni okus, osigurajte joj najmanje šest sati sunčeve svjetlosti. Prije sadnje prvo opustite tlo, dodajte gnojivo i ugradite potpore kako kasnije ne bi oštetili korijenje. Kultivatori Combisystem pomažu u otpuštanju zbijenog, laganog do srednje teškog tla u povrtnjacima i cvjetnjacima, prozračivanju i uklanjanju nečistoće s vrtnih staza.

GARDENA combisystem Čistač žljebova s priključkom za vodu osigurava udobno i sigurno uklanjanje prljavštine iz žljebova
Foto: Arena Hospitality Group

Očistite terasu, staze i dvorište

Prije nego što vaš vrt zaista zaživi i terasa opet bude pogodna za toplije mjesece, morate obaviti još nekoliko zadataka. Krovni odljevi prekriveni mahovinom, preplavljuju lišće i druge ostatke na vašoj terasi, a mogu čak oštetiti krov i fasadu. Čišćenje na visini može biti opasno, pa je zato GARDENA combisystem Čistač žljebova s integriranim priključkom za vodu iznimno koristan. Uklonite nakupljene ostatke iz žlijeba na siguran i prikladan način s poda.

Preuređeni GARDENA combisystem Metla za terase sada još bolje uklanja prljavštinu s terasa i balkona
Foto: Arena Hospitality Group

Prije premještanja roštilja i vrtnog namještaja iz garaže u vrt, uklonite prljavštinu i paučinu s vanjskih površina. Pri čišćenju zidova i uglova važno je koristiti čistu opremu. Najbrži način čišćenja je metlom, kutnom metlom i četkom za ribanje.

Uklanjanje korova zajedno s korijenjem
Foto: Arena Hospitality Group

Ne zaboravite na korove koji se često pojavljuju u uskim razmacima između opločnika i pločica na terasi. Alati iz praktičnog combisystem pomažu vam u odstranjivanju korova. GARDENA 2-u-1 kombinirani strugač s tankom oštricom od nehrđajućeg čelika uklanja korov iz uskih utora, a zakrivljena oštrica čisti šire proreze. Alat možete kombinirati s bilo kojom drškom combisystem, za velike i male alate. GARDENA 3-u-1 čistač za fuge ima oštrice od nehrđajućeg čelika i četku, idealnu za uklanjanje mahovine iz pukotina između pločnika ili za uklanjanje izvađenog korova. Oštricu lako i zamijenite kada se istroši. GARDENA nudi 25-godišnje jamstvo na alate za uklanjanje korova combisystem.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije