Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova saznanja

Ovo smo naučili o seksu u 2013. godini

ljubav
Foto: Thinkstock
02.01.2014.
u 18:57

Često znanstvenici "prodiru" u spavaće sobe i postavljaju neugodna pitanja o seksualnim maštarijama i navikama

Postoje stereotipi da je znanost dosadna ili previše složena. No, često znanstvenici "prodiru" u spavaće sobe i postavljaju neugodna pitanja o seksualnim maštarijama i navikama, piše Huffington Post.. Zato je znanost o seksu sve, samo ne dosadna. Evo što smo naučili u 2013. godini i zbog čega nam se obrazi nekada mogu zacrvenjeti. 

1. Zbog kućanskih poslova manje seksa?

Istraživanje objavljeno u veljači u časopisu American Sociological Review otkrilo je da muškarci koji obavljaju "ženske" kućanske poslove poput kuhanja i čišćenja imaju rijeđe seksualne odnose od onih muškaraca koji ne obavljaju takve poslove. Odnosi u kojima oba partnera ravnopravno sudjeluju u kućanskim poslovima imaju manje "začinjene" odnose, tvrde znanstvenici. No, unatoč tome, istraživanja su pokazala da su partneri u takvim odnosima sretniji. 

2. Nakon rođenja manje seksa

Liječnici obično savjetuju novopečenim majkama da se strpe od seksualnih odnosa najmanje šest tjedana nakon poroda, no većina žena ipak čeka i duže od toga. Istraživanja su pokazala da se 41 posto žena upušta u seksualne odnose nakon šest tjedana dok je njih 65 posto odnose imalo nakon osam tjedana. Čak 78 posto žena upustile su se u seksualne odnose nakon 12 tjedana, a čak 94 posto njih nakon šest mjeseci. 

3. Glavobolja više nije izgovor za odgađanje seksa

Znanstvenici su u novom istraživanju otkrili kako seksualni odnosi pomažu kod glavobolje pa više nema izgovora: Dragi, boli me glava. Nije točno poznato što uzrokuje otklanjanje boli tijekom seksa, ali vjeruje se da ima veze s endorfinima. 

4. Seks kao tjelovježba

Za zdraviji organizam i očuvanje "linije" pomoći će redovni seksualni odnosi. Zasigurno će ovakva vrsta tjelovježbe biti "prihvaćenija" od trčanja ili vježbanja na raznim spravama u teretani jer su znanstvenici otkrili da tijekom seksa muškarac sagori u prosjeku 4.2 kalorije u minuti, a žene 3.1

5. Uskoro kontracepcija za muškarce koja blokira spermu?

Potraga za učinkovitu i sigurnu mušku kontracepciju, a koja se ne odnosi na kondome, nastavljena je i u 2013. godini. Istraživanje  provedeno na glodavcima otkrilo je obećavajuće rezultate. Znanstvenici su na tragu uspješne metode koja omogoćava proizvodnju sperme, ali onemogućuju njeno izbacivanje tijekom odnosa. 

>>Sve više muškaraca žali se na pad seksualne želje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije