Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadit će vas

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg se partneri svađaju - i ne, u pitanju nisu financije!

Shuttershock
27.11.2020.
u 10:30

Čak i kad među partnerima glavne točke prijepora nisu gdje i što jesti, zajednički su obroci problematični pa se 32 posto parova prepire i oko toga tko će kupiti i donijeti hranu.

Iako se kao glavni razlog pucanja veza i brakova često navode novčani problemi, čini se kako se parovi zapravo češće svađaju zbog skroz banalnih stvari. Prema novom istraživanju s 2000 Amerikanaca, najkontroverznije je pitanje među partnerima bilo - 'Što za večeru?' Tako je čak 37 posto parova nesuglasice oko hrane navelo kao najčešći razlog svađe, a više od pola ih je priznalo da se 'užasavaju takvih pitanja'.

Drugo istraživanje koje je u ime tvrtke Panera Bread proveo OnePoll otkrilo je da dok se svađaju oko hrane, muškarce i žene u ljubavnim vezama najviše muči odakle naručiti dostavu (njih 38 posto), dok se 35 posto ne može dogovoriti ni što naručiti, pa ni ne dođu do pitanja 'odakle'. 

Ovo je istraživanje pokazalo i da se par u ljubavnoj vezi oko toga gdje će jesti u prosjeku posvađa 156 puta godišnje, a prosjek vremena za donijeti takvu odluku je 17 minuta.

Foto: Shuttershock

Čak i kad među partnerima glavne točke prijepora nisu gdje i što jesti, zajednički su obroci  problematični. Istraživanje tako također pokazuje da se 32 posto parova prepire oko toga tko će kupiti i donijeti hranu, a njih 30 posto ima poteškoće u postizanju konsenzusa oko pitanja koliko hrane uopće treba kupiti.

A koliko je hrana važna u vezi pokazuje i anketa Peperami Chicken Bitesa, gdje bi samo 22 posto Britanki uopće razmatralo izaći s nekim tko nema sličan ukus u hrani. 

Na probama sam redatelj, a doma dramaturg i sam sebi psihijatar

1/2

Polovica ispitanih žena rekla je da će im muškarci biti privlačniji ako vole što i one, a 17 posto odmah bi prestalo izlaziti s nekim čiji su ukus i sklonosti prehrane drastično drugačiji.

Foto: Shuttershock

- Zbog sličnih se preferencija osjećamo povezanijima - rekla je za Best Life Online izvršna direktorica Select Date Society Amber Artis. Ona dodaje da je čak i vrijeme kada jedemo za neke jednako važno kao pitanje što jedemo.

- Ako imate slične rasporede obroka možete skupa sjesti za stol, povezivati se i razgovarati - kaže Artis, što je po većini ključna stvar za uspješnu vezu.

Pogledajte kako u nekoliko sekundi otopiti led na vjetrobranskim staklima

Pogledajte kako u nekoliko sekundi otopiti led na vjetrobranskim staklima!

Pogledajte kako u nekoliko sekundi otopiti led na vjetrobranskim staklima!

Objavljuje Večernji list u Utorak, 24. studenoga 2020.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Reconquista
Reconquista
15:29 27.11.2020.

Svađaju se oko dostave hrane preciznije. Na to je Zapad spao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije