Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljaac!

Ovi ukusni keksi gotovi su u samo nekoliko minuta, a potrebna su vam samo tri sastojka

shutterstock
16.10.2020.
u 09:30

Pripremaju se brzo i jednostavno

Keksi su odlični za brzi doručak, ali odlično odgovaraju i kao međuobrok te uz kavu ili čaj. Priprema je zaista jednostavna, a potrebna su vam samo tri sastojka koje svatko ima u svom kućanstvu, prenosi Lifehacker.

Sastojci:
230 grama maslaca od orašastih plodova
200 grama šećera šećera
1 jaje
Po izboru: 1/4 žličice soli 

Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli:

1/8

Upute:

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte sve sastojke osim soli dok ne dobijete glatko tijesto bez vidljivih tragova jaja. Rukama razvaljajte tijesto u kuglice i stavite na nepodmazan papir za pečenje.

Ako želite ravnije, hrskavije kolačiće, napravite ukršteni uzorak na vrhovima kolačića pritiskujući vilicom; ako želite da budu mekši, ostavite ih u malim kuglicama.

Ako je koristite, posipajte sol, a zatim stavite lim za pečenje u zamrzivač na pet minuta. 

Kad se kolačići ohlade, pecite ih 10 minuta (ako su ravni) ili 14 minuta (ako su kugle), a zatim izvadite iz pećnice i pustite da se dvije minute ohlade na limu za pečenje prije nego što ih premjestite na stalak da se potpuno ohlade.

Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku 120 kilograma:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:26 16.10.2020.

odlični keksi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije