Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bravo!

On nije dozvolio da mu karijera propadne tijekom pandemije: Frizer iz New Yorka šiša ljude u parku, a cijena? Koliko god želite dati

CentralParkWed/Twitter
25.05.2021.
u 10:30

Čuvari parka su isprva bili zbunjeni, no dopustili su mu da ostane.

Herman James, 33-godišnji frizer iz New Yorka, jedna je od rijetkih osoba koja je uspjela razviti svoj posao i podići ga na novu razinu u posljednjih godinu dana otkako svijetom vlada pandemija koronavirusa. 

Kada su nastupile mjere zatvaranja salona, James nije puno razmišljao što će s vlastitom egzistencijom - uzeo je opremu i otišao u park. Stavio je natpis "Brijač iz Central Parka - Besplatno šišanje", u nadi da će barem malo razveseliti sugrađane u teškim vremenima, a oni će mu to vratiti sitnim donacijama.

Već nakon deset minuta stigla je prva mušterija, a vrlo brzo i druge. "Otišao sam u park nakon 90 dana lockdowna, ljudima je trebalo šišanje."

Herman kaže kako mu obično ostave 20 do 30 dolara (130 do 190 kuna), a toliko otprilike košta šišanje po salonima diljem New Yorka. Neki su ostavili i samo jedan dolar, a jedna osoba i 200 (1270 kuna).

Čuvari parka su isprva bili zbunjeni, no dopustili su mu da ostane. "Nitko prije nije napravio ništa slično. Nije bilo prijava ni dozvola. Nisu baš znali što bi sa mnom."

U najstrožem lockdownu imao je 20 do 25 šišanja dnevno, a danas ih je 10 do 15 - da, James i dalje radi na otvorenom iako su se saloni otvorili. On se, kaže, ne planira vratiti gdje je radio.

"Potražnje još ima. Ljudi uživaju u šišanju u prirodi, a i sigurnije je biti na otvorenom u ova pandemijska vremena", kaže za NY Times.

Odličan trik za brže sušenje posuđa u perilici: Kuhinjsku krpu stavite na vrata perilice i upit će višak vlage!

Frizer koji besplatno šiša beskućnike na ulicama oduševio internet: 'Učinite nešto za ništa'

1/2
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije