Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Objave koje nikada ne biste trebali podijeliti na društvenim mrežama

društvene mreže
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.05.2019.
u 23:03

Ako ste pravi ljubitelj putovanja, mogli biste se pohvaliti svojom kupljenom kartom na društvenim mrežama.

Era je društvenih mreža i mnogi se naslikavaju iz svih kuteva kako bi na svom profilu objavili najbolju fotografiju. I skupili "lajkove" ili neku potvrdu koja će im podići samopuzdanje. No, stručnjaci tvrde kako objave na društvenim mrežama nisu nimalo bezazlene. Trebali biste biti itekako oprezni i dobro razmisliti kakvu posljedicu može imati neka vaša objava...Primjerice, neka od ovih...

Sestra je trudna ili se zaručila.. Ili dobila novi posao...

Uzbuđeni ste i sretni i želite tu sreću podijeliti s cijelim svijetom ili barem svojim prijateljima. Ipak, nemojte! Ove vijesti nisu direktno vaše te biste trebali ostaviti njima da to objave javno, ako žele. Možda ne žele da se zna ili barem ne još. Imajte to na umu...

Neke privatne dokumente...

Ako javno objvaite neki od svojih dokumenata, primjerice rodni list ili sl., to je kao da ste taj dokument negdje izgubili. Netko može te podatke iskoristiti da vam učini kakvu štetu, ukrade identitet, dozna adresu i sl., stoga budite oprezni i ne objavljujte takve informacije nigdje na internetu. 

Kupljenu zrakoplovnu kartu...

Ako ste pravi ljubitelj putovanja, mogli biste se pohvaliti svojom kupljenom kartom na društvenim mrežama. To je jako loša, ali i opasna ideja. Trebali biste se suzdržavati od toga jer osim vašeg imena i prezimena, kriminalcima ćete otkriti i gdje putujete, vjerojatno i na koliko dugo te to može navesti lopove da vam provale u dom dok ste na putu. Trebaju li zaista svi znati da negdje putujete? 

Informacije o vašem financijskom stanju...

Dobili ste neki zgoditak ili slično? Nemojte objavljivati te podatke javno jer to može biti direktni poziv kradljivcima da vas opljačkaju. Ili pokušaju. Izbjegnite to!

Uspomene nekog ludog provoda...

Možda ćete se ehtjeti pohvaliti nekim ludim izlaskom ili provodom, ali imajte na umu da to možda jednom može vidjeti vaš budući poslodavac. Ili sadašnji. Ili netko tko može zbog vaše jedne burne noći o vama "iščitati krive stvari". 

Dobitni listić...

Ako objavite fotografiju vašeg dobitnog listića, netko može "uzeti" vaš bar kod i druge informacije s njega i preoteti vam zgoditak, ako ga već niste preuzeli. Ili spremiti podatke za neki budući. Nikada ne znate tko vreba, niti kada... 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije