Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLUMICA ISTANČANA STILA

Nataša Janjić otkriva što je čini sretnom

08.12.2008.
u 12:20

Glumica Nataša Janjić jedna je od onih osoba koje osvajaju na prvu – šarmom, stilom, prizemnošću, manirama. Ako ikada bude raspisana nagrada za glumačku divu, ona je idealna kandidatkinja. Na intervju je kasnila zbog nesnosne gužve koju je uzrokovala ledena kiša, a iako užurbana, izgledala je besprijekorno, dok bi njezine tople i iskrene isprike zbog kašnjenja rastopile i santu leda. Usput, došla je na snimanje unatoč tome što je slavila rođendan, tako da nas je razoružala u startu.

Ovih je dana vrlo teško doći do mlade, ali već i te kako dokazane glumice, koja i sama priznaje da se osjeća pomalo rastrgano i da bi joj trebalo i devet dana u tjednu da stigne odraditi sve što je zamislila.

Nedavno ste, već drugi put u karijeri, nagrađeni nagradom Hrvatskoga glumišta kao najbolja mlada glumica, laska li vam to i koliko vam ta priznanja struke znače?
– Nikako da prerastem juniore! (smijeh) Pa lagat ću ako kažem da mi ne laska. Lijepo je biti pohvaljen i nagrađen za svoj rad. Trudim se maksimalno odgovorno, prema sebi ponajprije, raditi na svemu što prihvatim i sama sebi sam najveći kritičar, tako da o nagradama previše ne razmišljam, ali ipak lijepo ih je primiti.

Jedna ste od rijetkih glumica koja uspješno izbjegava trend pojavljivanja u sapunicama, biste li pristali na ulogu u nekoj od telenovela?
– Telenovele ne gledam i nisu nešto što volim ili želim raditi. Nikad ne reci nikad, ali – nikad!

Odnedavno vas gledamo u ulozi inspektorice u domaćoj dramskoj seriji “Mamutica”, kako ste se pripremali za tu ulogu?
– Razgovarala sam s ljudima koji su u toj branši godinama, prikupljala neke informacije, baš kao prava detektivka. Ali što je ipak najvažnije, u rukama sam držala scenarij svih 20 epizoda prije nego smo uopće ušli u snimanje. Znala sam od početka kamo me vodi uloga, na što pristajem, što se od mene očekuje i koji su mi zadaci. Inače, nisam se pripremala mnogo drukčije nego za druge uloge.



U “Mamutici” nosite i pravi pištolj, znate li se koristiti njime?
– Znam nositi pištolj. Na setu imamo stručnjaka koji nas je poučavao kako rukovati oružjem, bili smo u streljani, vježbali smo pa se mogu pohvaliti da sad sama pištolj znam napuniti, isprazniti i pucati iz njega. I priznajem, jako je zabavno.

Koliko vam je odjeća važna?
- Važna je da pokrije nagost, zaštiti od hladnoće, uljepša, istakne atribute, sakrije nedostatke, važna je kao maska, za ulogu… Poprilično mi je važna, da.

Što bi po vama svaka žena trebala imati u ormaru i na čemu ne treba štedjeti?
– Dobar kaput, dobra torba, prave cipele i vrhunske čizme nisu nešto za što bi nam trebalo biti žao novca. To su zapravo investicije koje bi si svaka žena morala priuštiti. Nisam za iracionalne troškove, ali spomenuti odjevni predmeti, ako su kvalitetni, zaista su vječni i izvuku svaku, ama baš svaku kombinaciju. To je zapravo kvalitetno ulaganje u sebe. Ovako, naravno, nisam razmišljala prije nekoliko godina kada sam kupovala sve i svašta, ali sada su to neka pravila kojih se držim kada kupujem. Ili se barem, više ili manje uspješno, trudim (smijeh).

Vjerujete li u onu mudru staru izreku da niste dovoljno bogati da kupujete jeftine stvari?
– Složila bih se. Uvijek požalim kada kupim jeftine krpice. Ne samo da oduzimaju mjesto u ormaru i stvaraju privid da imaš odjeće nego zapravo nemaš ni za jednu kombinaciju; ne izgledaju dobro, čim dođem doma s tim krpama, svjesna sam pogreške pa uvijek završe kao “odjeća za po doma” ili u smeću. Ipak, unatoč velikom trudu, nekim stvarima ne mogu odoljeti pa ih kupim. Prije nego spremim novčanik u torbu shvatim kakva sudbina čeka tu stotu nepotrebnu stvar koju nosim kući!

Je li vam bitan potpis na odjeći?
– Nije mi bitan potpis, puno mi je važniji stil i kvaliteta. Nađem puno kvalitetnih stvari koje nemaju potpis, ali zna se dogoditi da naletim na odjeću s potpisom, koja je preskupu, a pomodnu i nekvalitetnu, koja ne opravdava astronomsku cijenu.

Pratite li domaću modnu scenu i kojeg od domaćih kreatora cijenite i volite nositi?
– Pratim hrvatsku modu, odem na modne revije ili manifestacije kad se ne poklapaju s mojim predstavama ili snimanjem, a zavirim i u trgovine domaćih kreatora. Upravo sam nedavno na dodjeli nagrada Hrvatskog glumišta nosila haljinicu Zorana Mrvoša i bila je baš ono što sam zamislila. Od ostalih, jako mi se sviđa ono što radi Amarie, ali jako mi je skupa i bojim se da ću čekati neka sniženja ili veći popust. Dalo bi se još nabrajati jer ima zaista kreativnih ljudi kod nas i super je da imaju svoje kupce i fanove.



Kad je u pitanju šoping kakvi ste – racionalni ili impulzivni?
– Pokušavam biti racionalna, ali često impulzivno kupim što mi se svidi jer bi propao svijet da iste minute nemam to u što sam se “zapiknula” u svom vlasništvu. Što sam starija, bolja sam u procjeni što mi zaista treba, pa sve manje pogriješim, čak i ako je šoping bio stvarno na brzaka.

Jeste li se ikad zaigrali s karticama?
– Jesam, da. I neprestano me opominju jer zaboravim platiti račun na vrijeme. No, ipak na mojim se kamatama bogate, sigurna sam! A unatoč tome što sam prilično neodgovorna, što je potpuno nevjerojatno, uvijek mi ih ponovno odobre nakon isteka roka trajanja. Karticama se u posljednje vrijeme, moram ipak priznati, ne koristim baš puno, ali volim ih imati, onako za sigurnost, kao i na putovanjima, kada zaista dobro dođu.

Na što ste spremni potrošiti najviše novca?
Najviše novca trošim na provod i restorane. I nije mi žao. – Moj tempo života je takav da se uglavnom hranim na javnim mjestima, a pritom sam veliki gurman i hedonist. Obožavam lijepe interijere, maštovitu kuhinju i ugođaj dobrog restorana. A kako sam neprestano okružena ljudima, nakon posla, druženje često preraste u ludi noćni provod. Za dobru zabavu uvijek sam spremna “odriješiti kesu”. Putovanja također ne smijem zaboraviti. Koristim svaku prigodu, naravno kad mi poslovni angažmani dopuštaju, za bijeg u neku novu pustolovnu avanturu.

Često na licu imate tešku šminku, šminkate li se i privatno?
– Volim se šminkati, privatno i u poslu. Na sreću, još ne osjećam da mi koža zbog toga pati. Prilično je zahvalna, a ja sam samo počela paziti da uvijek imam hranjivu podlogu i šminku redovito skidam prije spavanja.

Koje sitnice uvijek imate u kozmetičkoj torbici?
– Puder, maskaru, rumenilo, ruž ili sjajilo. Uvijek!

Mislite li da je važnija preparativna ili dekorativna kozmetika?
– Shvaćam korisnost preparativne, ali trošim više i nužnija mi je uvijek dekorativna. Jednostavno su mi sve te kutijice neodoljive, kao da me začaraju kad nogom kročim u parfumeriju. Slatke ženske igračkice, što ću? (smijeh)

Imate specifičnu boju kose, kako je njegujete?
– Ne rabim ništa posebno. Koristim se 
blagim šamponom, a regenerator ili masku kada se sjetim.

Vaš recept za dobar izgled?
– Uživajte u životu, uhvatite ga i izgrađujte iz sekunde u sekundu, živite punim plućima, radite i budite ono što vas iskreno čini sretnima. Kako onda itko može izgledati 
loše, ako je sretan i ispunjen?!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije