Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje

Naša dizajnerica Vedrana Mastela među 28 najboljih na svijetu

vedrana mastela
Foto: Davor Birt
1/3
20.01.2012.
u 10:51

Zagrebačka dizajnerica jedna je od 28 finalista na međunarodnom natjecanju na kojem će predstaviti diplomsku kolekciju Destroyed Creation

Nakon vrlo uspješne prošle godine (finale Triumph Inspiration Award Hrvatska, međunarodno natjecanje mladih dizajnera u Latviji te sudjelovanje na Danu D i FHR Industriji) pred mladom dizajnericom Vedranom Mastelom novi je izazov. Njezina diplomska kolekcija Destroyed Creation ušla je u finale međunarodnog natjecanja iD International Emerging Designer Awards koje će se održati u Dunedinu 29. ožujka.

– Kolekcija je inspirirana pojmovima destrukcije i stvaranja, propituje se destrukcija forme, pravila, materijala, ali i ljudskog djelovanja. Tu je ideja destrukcije u umjetnosti kroz glazbu, likovnu te konceptualnu umjetnost, ali i u uličnoj modi (subkulture), iznošenoj odjeći i radovima suvremenih dizajnera. Ova ideja najviše se oslanja na rad Lucija Fontane, koji je, bušeći i režući svoja platna, dao novu dimenziju platnu, odnosno slici. Brišući granice između kiparstva i slikarstva rezovima i perforacijama, na platnima ideja postaje važnije od same realizacije. Tako i kolekcija propituje granice stvaranja i destrukcije, odjeće i tijela, mode i umjetnosti. Kolekcija se sastoji od modela jednostavnih formi različitih materijala s različitim perforacijama kojima su dobivene i nove kvalitete materijala i odjeće – opisala je kolekciju mlada dizajnerica.

Osim Hrvatske u finalu je još 27 dizajnera iz cijelog svijeta. Uz novčanu nagradu od 5000 dolara pobjednik će izlagati svoju kolekciju na iD Dunedin Fashion Showu 30. i 31. ožujka. Prije dvije godine na ovom je natjecanju pobijedio naš "kralj pletiva" Igor Galaš, a Vedrani želimo puno sreće i da ponovi njegov uspjeh. Držimo fige!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije