Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepota u trenu

Napravite sami maske za lice. Evo zašto biste trebali koristiti - šafran!

maska za lice
Foto: Thinkstock
1/2
13.03.2014.
u 10:21

Šafran ima odlične prednosti za ljepotu, jer bijeli kožu i daje joj crvenkasti sjaj.

Šafran je jedan od najučinkovitijih kozmetičkih sastojaka zbog kojeg ćete dobiti ružičasti sjaj na vašem licu. Šafran ima odlične prednosti za ljepotu, jer bijeli kožu i daje joj crvenkasti sjaj.

1. Šafran i mlijeko

Ova maska je idealna da dobijete besprijekornu kožu. Osim toga, ova maska liječi akne. Skuhajte mlijeko i dodajte nekoliko vlasi šafrana na njega. Pustite neka se ohladi. Nanesite masku na lice i vrat. Možete primijeniti ovu domaću masku svaki dan ili dva puta u sedam dana.

2. Šafran i sandalovina u prahu

Prah sandalovine je još jedan uobičajeni sastojak za ljepotu. Mnoge maske za lice imaju i sandalovinu u prahu.To je super za masnu i osjetljivu kožu. Kada se pomiješa s šafranom, ova maska za lice može biti odlična u borbi protiv osunčanog tena i akni. Da biste dobili jasnu i užarenu kožu, pomiješajte šafran s sandalovinom u prahu. Dodaj nekoliko kapi mlijeka. Nanesite masku na vaše lice i vrat. Ostavite 5 minuta. Isperite hladnom vodom. Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi meda u ovu masku.

Foto: pixabay

3. Šafran i papaja

Papaja ima mnogo antioksidanata i vitamina koji su dobri za kožu. Da biste dobili sjajnu kožu, isprobajte ovu domaću masku za lice. U zdjelu, zgnječite nekoliko komada zrele papaje, dodajte mlijeko, med i malo šafrana. Izmiješajte dobro. Nanesite na lice. Ostavite 10-15 minuta. Isperite hladnom vodom.

>>Stiže proljeće! Evo što morate napraviti svojoj koži nakon hladne zime

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije