Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super unuk

Napravio poseban uređaj za baku koja ne može koristiti mobitel kako bi se mogla čuti s obitelji

@mrcatacroquer/Twitter
03.05.2021.
u 13:30

Da baka ne bude žalosna i otuđena, Manuel je zasukao rukave i bacio se na posao.

Manuel Lucio Dallo mladi je softverski inženjer koji je oduševio internet svojom pričom o kreiranju posebnog uređaja za komunikaciju - pogotovo kada je otkrio za koga ga je napravio.

Naime, njegova baka Felisa Romano Martin (96) ima problema sa sluhom i ne može koristiti telefon, a voljela bi se čuti sa svim članovima obitelji i prijateljima koje već dugo ne viđa zbog pandemije. Da baka ne bude žalosna i otuđena, Manuel je zasukao rukave i bacio se na posao.

Napravio je Yayagram - uređaj koji šalje glasovne poruke i ispisuje primljene, a sve je detaljno objasnio uz priložene fotografije na Twitteru. 

Da bi poslala poruku, baka Felisa prvo mora odabrati s kim se želi čuti, a zatim priključak umetnuti u otvor s odgovarajućim imenom. Kada snima poruku mora pritisnuti tipku i držati je dok ne završi. Poruka se zatim šalje, a druga osoba će ju primiti preko aplikacije za dopisivanje - Telegram. Uređaj može primati samo tekstualne poruke, pa kad dobije odgovor on se ispisuje na termalni papir. Sve je dizajnirano tako da bude jednostavno za upotrebu i prikladno baki.

Na pitanje odakle naziv uređaja, Manuel objašnjava da je 'yaya' simpatičan izraz za baku na kastiljanskom, specifičnoj vrsti španjolskog jezika, a 'gram' dolazi od aplikacije 'Telegram' koja se koristi za slanje poruka, prenosi Bored Panda.

Profesionalna čistačica otkrila koliko često treba prati zahodsku školjku:

Evo što se dogodi kada baka slučajno pojede unukove kolačiće s marihuanom:

1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije