Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Napokon otkriveno: Evo zašto volimo spavati s jednom nogom izvan pokrivača

Shutterstock
07.07.2020.
u 12:15

Jeste li znali da su nam stopala kao neki mehanizam za hlađenje tijela?

Često se mučimo zaspati, okrećemo se po krevetu, a onda napravimo samo jednu malu stvar i utonemo u san - jednu nogu stavimo izvan pokrivača. Napokon je otkriveno i zašto to radimo, te zašto nam je ugodnije tako spavati.

Kako Bright Side prenosi, stopala nam služe za postizanje idealne temperature tijela. Stručnjak za spavanje tvrdi da, kako stopala uglavnom nemaju dlake, ostaju hladna tijekom cijele noći. Također, imaju posebnu vaskularnu strukturu koju nema nijedan drugi dio tijela. Vene nam se šire kada je vruće, a krv dolazi na površinu kako bi se koža ohladila.

Djevojke testiraju partnere: "Mogao si biti bolji prema meni danas..." Reakcije su urnebesne:

Da bismo utonuli u san, temperatura tijela mora se spustiti za pola ili jedan stupanj, a to je razlog zašto je teško zaspati u toploj prostoriji - idealna temperatura je oko 18°C.

Bez obzira na to što je ljeti vruće, bilo bi dobro da se prekrijete laganim prekrivačem preko trbuha, a otkrivanje jedne noge pomoći će da tijelo postigne idealnu temperaturu i da mirno spavate.

Komentara 5

NE
nečešrazbojniče
18:58 07.07.2020.

Ja ostavljam onu stvar izvan pokrivača.

LO
Lolita3
19:43 07.07.2020.

Očekuje se članak o situaciji kad su obe noge nepokrivene.....hahahah, al budalaština u ovom večernjaku

C5
c5855
19:42 07.07.2020.

SCP-072

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije