Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička atrakcija

Nakon gotovo 150 godina rada londonski Big Ben će utihnuti

Big Ben
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.04.2016.
u 10:36

Mnoge od 312 dijelova koji čine "lice sata" treba zamijeniti, nastale su i pukotine u tornju, a i željezni krov je oštećen

Nakon gotovo 150 godina što je zvonio na svaki puni sat, jedan od najprepoznatljivijih simbola Londona, Big Ben će utihnuti. 

Znamenito zvono u tornju britanskog parlamenta, utihnut će na nekoliko mjeseci tijekom obnove vrijedne 42 milijuna dolara, piše City Lab. 

Mnoge od 312 dijelova koji čine "lice sata" treba zamijeniti, nastale su i pukotine u tornju, a i željezni krov je oštećen. 

Program obnove tornja visokog  96 metara uključit će stručnjake koji je podesiti sat i popraviti probleme koji se ne mogu otkloniti dok sat radi, a zbog turista će uvijek jedna strana tornja biti otkrivena te će ostatak tornja bit će pokriven zaštitnim mrežama. 

Obnovljeni Big Ben neće biti samo čišći i "noviji", već i zeleniji jer će se sat i zvonik osvjetljavati zelena LED svjetla. 

>>Otputujte u London iz 1927. i 2013. godine

Komentara 2

DH
dalibor.hren
15:17 29.04.2016.

Mogli bi ga srušiti i postaviti fontanu koja bi svaki sat špricnula!

DU
Deleted user
12:14 27.04.2016.

Uh, na prvi pogled čovjek bi pomislio da i oni imaju nekog gradonačelnika koji voli novo. Na svu sreću, Big Ben neće biti srušen i zamijenjen novim, nego kvalitetno obnovljen s ponekim novim dodatkom - kao led rasvjetom. Ipak jeIpak je to London, a Big Ben je stariji od zrinjevačke fontane za "punih" 25 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije