Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapamtite i izbjegavajte!

Najčešće greške koje vam nadodaju godine!

ljubičasti make up
Foto: Thinkstock
1/3
28.02.2014.
u 18:45

Vrstu šminke, ali i tehnike nanošenja treba prilagoditi godinama. Tako se 20-godišnjakinje neće libiti da svoje oči ukrase šljokicama, što nikako ne preporučujemo ako ste u kasnim tridesetima ili stariji...

Vrstu šminke, ali i tehnike nanošenja treba prilagoditi godinama. Tako se 20-godišnjakinje neće libiti da svoje oči ukrase šljokicama, što nikako ne preporučujemo ako ste u kasnim tridesetima ili stariji. Također, zrelijim damama preporučuju se mat nijanse koje mlađe djevojke mogu učiniti starijim. Ovo su neke od najčešćih pogrešaka zbog kojih možete svom licu vizualno dodati godine.

Previše pudera

Mlada koža je dobro hidratizirana i elastična – može izgledati lijepo, stoga je šteta da je prekrijete debelim slojem pudera ispod kojeg ne može disati. Sitni prištići, crvenilo oko nosa i na bradi i sitne ožiljke možete prekriti lakšim i prozračnijim tekućim puderom ili hidratantnom kremom u boji.

Pogrešna nijansa pudera

Osnova šminke jednako je važna kao i završna točka, pa samim tim nijansa pudera može upropastiti vaš izgled ako nije pametno odabrana. Presvijetli puder naglasit će bore i borice, a pretaman neće izgledati nimalo prirodno na vašem licu i učinit će vas starijim. Nijansu pudera isprobajte na vilici, a ne na nadlanici, jer ćete jedino tako moći odabrati pravu boju koja vam odgovara.

Prenaglašene trepavice

Debeli sloj maskare na trepavicama dopušten je jedino za noćni izlazak, a ako ste u godinama, nemojte maskaru staviti na donje trepavice. Osim što nećete izgledati prirodno, maskara na donjim trepavicama privući će pažnju na borice oko očiju. Također pripazite da se maskara ne nakuplja u grudicama i tako spaja trepavice. Raščešljajte ih prije i nakon nanošenja maskare.

Izbjegavajte jako iscrtane oči

Baš kao i s maskarom, olovku za oči ili eyeliner nanosite dozirano i na pravo mjesto. Ako uokvirujete cijelo oko, ono će izgledati manje, a gruba crta će vam dati stroži izgled i učinit će vas starijima. Olovku smekšajte četkicom ili štapićem za čišćenje ušiju s pamučnim vrhom kako biste ublažili njezin trag.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije