Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

Na Guardianovom popisu 50 najboljih plaža i dvije hrvatske - evo koje!

Šunj na Lopudu
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
16.02.2016.
u 22:43

Šunj je na 19., a Jgodna na 36. mjestu, a prvi je Source d’Argent

Britanski Guardian objavio je popis 50 najboljih plaža na svijetu, a kako je hrvatska obala nadaleko poznata po ljepoti ne treba iznenaditi da su se i neke naše plaže našle na tom popisu.

Riječ je o Šunju na Lopudu i Jagodni na Hvaru.

- U Hrvatskoj ima više šljunčanih plaža od pješčanih, ali iznimka je otok bez automobila Lopud, od Dubrovnika udaljen 40-minuta brodom - piše Guardian uz Šunj, koji se našao na 19. mjestu.

Jagodnu, koja je zauzela 36. mjesto, nazivaju pak draguljem s bistrom vodom, "drugačiji svijet" od otmjenije istočne strane Hvara na kojoj se okupljaju bogataši.

Na prvom mjestu popisa je Source d’Argent na Sejšelima, a slijede Dune du Pyla (Francuska), Shoal (Antigua), Cala Saona (Formentera), Glass Beach (Kalifornija)...

>> Ovaj hrvatski otok Amerikanci smatraju top nudističkom destinacijom!

Komentara 6

Avatar nula
nula
23:03 16.02.2016.

Hrvatska ima 70 plaza ljepsih od ovih navedenih..

DA
Djeca_Arbata
23:24 16.02.2016.

Šunj je dodobra plaža, ali kad popodne pijesak pripeče nije za izdržati...kada ulaziš sa morske strane u zaljev osjećaš se kao kapetan Jack Sparrow...kao da si u nekom filmu Pirata sa Kariba...

IV
ivanjoksimovic
23:36 16.02.2016.

Meni su Lubenice najlepsa plaza u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije