Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

MSC Cruises uvodi revolucionaran novi brodski sustav upravljanja imovinom – Otalio

MSC Cruises
Foto: MSC Cruises
1/2
06.08.2021.
u 09:48

Nova tehnologija automatizira administrativne poslove na brodu i omogućuje upravljanje na daljinu od strane timova na obali

MSC Cruises je predstavio novi brodski sustav upravljanja imovinom kako bi se stvorila veza između operacija na obali i čitave flote brodova te tako poboljšala učinkovitost, prilagodile usluge gostima i digitalizirale informacije za posadu. Ovaj sustav će revolucionirati brodske sustave upravljanja imovinom (PMS sustav) za čitavu industriju kružnih putovanja.

Novi digitalizirani sustav usmjeren na korisnika donosi različite pogodnosti kroz povećanu fleksibilnost i automatizaciju s platformom u oblaku koja omogućuje globalnu konfiguraciju diljem flote MSC Cruisesa i u nizu različitih odjela.

Softver zasnovan na oblaku je razvio hamburški Otalio, a prvi put je upotrijebljen na brodu MSC Virtuosa, perjanici flote kompanije i prvom brodu za kružna putovanja koji je nakon 15 mjeseci zaplovio britanskim vodama u svojoj prvoj sezoni u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je započela u 5. mjesecu.

Suvremena arhitektura sustava upravljanja imovinom pruža skalabilnost i fleksibilnost kako bi brojne administrativne zadatke sada mogli obavljati timovi na obali što će donijeti nove mogućnosti za upravljanje flotom.

Posada na brodu može centralizirati sve podatke o gostima na jednom mjestu kao što su preferencije prilikom kupovine, praćenje pritužbi i članski status Voyagers Cluba. Posada će također imati koristi od ažuriranja s obale u stvarnom vremenu kao i mogućnost za digitalizaciju procesa kao što su rotacije kod hotelskog domaćinstva i određivanje cijena na jelovnicima.

Foto: MSC Cruises

Daniele Buonaiuto, direktor informacijskih tehnologija MSC Cruisesa, je rekao: „Ovo je dobitno rješenje za obje strane s kojim će Otalio tehnologija poboljšati cjelokupno iskustvo gostiju te olakšati život našoj posadi na brodu.“

„Pripremanje Otalia za uvođenje diljem naše flote je bio ogroman pothvat koji je uključivao tim od 500 predanih pojedinaca na brodu i na kopnu; to je najveća suradnja ikad ostvarena u MSC Cruisesu.

„Krajnji rezultat je vrijedan uloženog truda i predstavlja izvanredan primjer upravljanja promjenama.“

Tony Heuer, generalni direktor, Otalio GmbH, je rekao: „Budući da je naš najnoviji proizvod sada u funkciji možemo reći da nam se ostvario san i vrlo smo uzbuđeni vidjeti ga uživo. Veliki je uspjeh za čitav Otalio tim razviti uspješno rješenje koje obuhvaća sve aspekte vezane uz goste i upravljanje posadom, a koje je prikladno za podršku velikim modernim brodovima na kružnim putovanjima kao i za manje luksuzne brodove. Zahvaljujući suvremenoj arhitekturi naših sustava, strukturirane oko jedinstvene složenosti okruženja broda za kružna putovanja, brojne administrativne zadatke sada mogu obavljati timovi na obali donoseći tako nove mogućnosti za upravljanje flotom.“

„Želimo zahvaliti timu MSC Cruisesa na njihovom povjerenju i suradnji tijekom protekle dvije i pol godine intenzivnih napora. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške njihove čitave organizacije, na brodu i na kopnu.“

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije