Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupiti ili ne kupiti

Mladi ovisni o gadgetima bez njih kao ovisnici o drogi

iphone
AFP
11.04.2011.
u 13:00

Mladi ne mogu živjeti bez modernih gadgeta, a kada ih nemaju, osjećaju se konfuzno i izolirano, prenosi Daily Mail

Roditelj ponekad doista treba povući granicu koliko god se to ne sviđa mladim ovisnicima o skupim gadgetima. Kupiti ili ne kupiti najnovije računalo ili telefon muka je svakog roditelja. U odluci bi moglo presuditi novo nimalo pozitivno istraživanje. Na sveučilištu Maryland utvrdili su da se simptomi mladih ljudi kojima se uzmu gadgeti mogu usporediti s onima ovisnika o drogi, prenosi Daily Mail. Istraživači su otkrili da je 79 posto studenata kojima su oduzeti gadgeti na samo jedan dan osjetilo različite simptome, od konfuzije, nevoljkosti do izolacije. Studija je uključivala ljude od 17 do 23 godina u deset zemalja.

– Tehnologija omogućava socijalnu povezanost mladim ljudima i provode cijeli život “uključeni” – kaže istraživačica Susan Moeller.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
14:34 11.04.2011.

To zna svaki roditelj, koji poduzme kaznu zabrane korištenja kompjutora, mobitela ili gledanja televizije................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije