Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

Medicinske sestre svakodnevno su na udaru zlostavljanja

'09.06.2011., Koprivnica - Operacija ugradnje Pacemakera u koprivnickoj Opcoj bolnici Dr. Tomislav Bardek. Operirao je doktor Eugen Fucak, a koprivnicka bolnica je jedina izmedju Zagreba i Osijeka koj
'Marijan Susenj/PIXSELL'
09.01.2012.
u 08:26

Većina medicinskih sestara u Velikoj Britaniji smatra da njihovi poslodavci ne reagiraju adekvatno na zlostavljanja koja trpe

Više od polovine medicinskih sestara u Velikoj Britaniji verbalno napadaju za vrijeme njihova rada, a čak 11 posto njih napadnuto je i fizički, pokazalo je istraživanje koje provodi Royal College of Nursing.

– Nitko ne želi odlazeći na posao razmišljati hoće li taj dan biti napadnut, a ovo istraživanje posebno zabrinjava jer su te žene napadnute u trenucima kada pomažu drugim ljudima – zabrinuto je izjavio doktor Peter Carter, šef RCN-a.

Većina medicinskih sestara smatra da njihovi poslodavci ne bi ništa učinili u vezi s verbalnim zlostavljanjem, a šest se posto slaže kako ni u slučajevima fizičkih napada nitko od nadležnih nije adekvatno reagirao. Također se slažu u tome da je njihova struka postala podložnija ovakvim napadima u protekle dvije godine.

Komentara 3

BA
batmsn
14:03 09.01.2012.

Toga ima sigurno i kod nas,ali ljudi ko i obično šute.

TO
tonkicapalonkica
23:47 09.01.2012.

desilo se i meni.i jos sam dobila obrisac i morala sam na razgovore kod sefa jer sam potrazila lijecnicku pomoc,a da nisam njega prethodno obavijestila(ne za napad jer su to znali, vec da me moja doktorica poslala na kirurgiju).

CV
cvijece
07:29 12.01.2012.

u bolnicam bi trebala postojati knjiga žalbi ili dojmova,kako bi i pacijenti mogli napisti što im se događa od strane medicinskog osoblja,čast onoj manjini od cca 10 posto koji nisu zalutali u plemenito zanimanje,svatko tko je ikada ležao u bolnici zna što želim reći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije