Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazao istinu

Liječnik obolio od koronavirusa: Svakodnevno objavljuje svoje stanje i simptome kako bi educirao ljude

Twitter
12.03.2020.
u 16:26

Odlučio je oboljenje od koronavirusa iskoristiti pozitivno pa svoje liječenje dijeli na društvenim mrežama.

Dr. Yale Tung Chen, 35, zarazio se koronavirusom dok je radio u bolnici La Paz u Madridu, gdje je bio liječnik za hitne slučajeve. Sada svoju bolest koristi kako bi educirao ljude o stvarnosti koronavirusa. Na svojim društvenim mrežama svakodnevno objavljuje svoje simptome i postupke liječenja bolesti, prenosi New York Post.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa:

Chen na društvenim mrežama dijeli ultrazvuke svojih pluća i dnevnik svojih bolova i poteškoća dok je u karanteni u svojoj kući. Zbog njegove iskrenosti u vezi korone zauzvrat dobiva mnogobrojne želje za brzi oporavak te podršku. Iako su njegovi simptomi za sada blagi, on upozorava ljude da se ovaj virus razlikuje od osobe do osobe.

Samo jedan dan nakon dijagnoze, imao je bol u grlu, glavobolju, a i pluća su mu bila normalna. Čak nije imao ni visoku temperaturu, jedan od češćih simptoma osoba oboljelih od koronavirusa. Drugi dan su ga grlo i glava manje boljeli te još uvijek nije imao poteškoće u disanju ni bolove u prsima, ali je imao tekućinu u plućima.

Na treći dan, Chen je već bio puno bolje. Više nije imao glavobolju ili bolove u grlu. Kašljanje mu se smanjilo, ali je imao proljev te tekućinu u plućima. No, on nije jedini koji svoje liječenje dijeli na društvenim mrežama. Još jedan muškarac u Wuhanu u Kini dijelio je na svojim društvenim mrežama, njegovo liječenje kroz tri tjedna dok je bio u karanteni. Tiger Ye zarazio se 17. siječnja, a iz bolnice je otpušten 7. veljače, a svoje liječenje je od početka dokumentirao.

Pogledajte kako se zaštiti od koronavirusa:

Ključne riječi

Komentara 1

OV
Ovozemaljski
20:24 12.03.2020.

Svaka čast obojici. Isto bi postupio, ako trebam umrijeti, možda mogu spasiti druge!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije