Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Liječnik obolio od koronavirusa: Svakodnevno objavljuje svoje stanje i simptome kako bi educirao ljude

Odlučio je oboljenje od koronavirusa iskoristiti pozitivno pa svoje liječenje dijeli na društvenim mrežama.
12. ožujka 2020. u 16:26 1 komentara 18018 prikaza
Foto: Twitter

Dr. Yale Tung Chen, 35, zarazio se koronavirusom dok je radio u bolnici La Paz u Madridu, gdje je bio liječnik za hitne slučajeve. Sada svoju bolest koristi kako bi educirao ljude o stvarnosti koronavirusa. Na svojim društvenim mrežama svakodnevno objavljuje svoje simptome i postupke liječenja bolesti, prenosi New York Post.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa:

Chen na društvenim mrežama dijeli ultrazvuke svojih pluća i dnevnik svojih bolova i poteškoća dok je u karanteni u svojoj kući. Zbog njegove iskrenosti u vezi korone zauzvrat dobiva mnogobrojne želje za brzi oporavak te podršku. Iako su njegovi simptomi za sada blagi, on upozorava ljude da se ovaj virus razlikuje od osobe do osobe.

Samo jedan dan nakon dijagnoze, imao je bol u grlu, glavobolju, a i pluća su mu bila normalna. Čak nije imao ni visoku temperaturu, jedan od češćih simptoma osoba oboljelih od koronavirusa. Drugi dan su ga grlo i glava manje boljeli te još uvijek nije imao poteškoće u disanju ni bolove u prsima, ali je imao tekućinu u plućima.

Na treći dan, Chen je već bio puno bolje. Više nije imao glavobolju ili bolove u grlu. Kašljanje mu se smanjilo, ali je imao proljev te tekućinu u plućima. No, on nije jedini koji svoje liječenje dijeli na društvenim mrežama. Još jedan muškarac u Wuhanu u Kini dijelio je na svojim društvenim mrežama, njegovo liječenje kroz tri tjedna dok je bio u karanteni. Tiger Ye zarazio se 17. siječnja, a iz bolnice je otpušten 7. veljače, a svoje liječenje je od početka dokumentirao.

Pogledajte kako se zaštiti od koronavirusa:

Jednostavni savjet Od čestog pranja ruku koža je suha i puca: Liječnici otkrivaju kako to spriječiti Stručnjaci savjetuju Koronavirus na mobitelu može preživjeti i do 9 dana: Evo kako ga očistiti putovanje Ne strahuju 'Ako umrem, umrem': Milenijalce nije briga za koronu, putuju jer su karte jeftinije
Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • Ovozemaljski:

    Svaka čast obojici. Isto bi postupio, ako trebam umrijeti, možda mogu spasiti druge!