Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak

Promjenom samo jednog proizvoda kod pripreme kajgane dobit ćete ukusnije i kremastije jelo.
14. kolovoza 2021. u 07:00 23 komentara 104606 prikaza
Foto: shutterstock

Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, prenosi Mirror. No većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko.

Nije bilo kuće u kojoj nije bilo slučaja koronavirusa, sad su pri vrhu procijepljenosti: 'Dobro smo se opekli'

1 / 2
Drastično porastao broj zaraženih koronavirusom u Salima na Dugom otoku

Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzz Feeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.  Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.

Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac. Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom  i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta.

Odlični trendovi turističkog prometa: U kolovozu ostvareno 93% rezultata iz 2019.

Mljaac! Je li ovo tajni sastojak s kojim će palačinke svaki put ispasti odlične? Nije očekivala ovo Pronašla neobično 'jaje' u sinovoj sobi, a ljudi su je odmah upozorili da ga ne dira! Turisticka patrola Vecernjaka Tar Vabriga U mjestu bez briga najveći je kamp u Europi, a gostiju ima koliko i stanovnika Pitomače

 

prati ga na prvenstvu
Koga ljubi izbornik Horvat? Nedavno je proslavio 12. godišnjicu braka sa samozatajnom odvjetnicom
Televizijsko nasilje
Televizijsko nasilje
Sadržaji za djecu obilni su nasilnim scenama: Evo kako djecu zaštiti od gledanja neprimjernih sadržaja koji na njima mogu ostaviti negativne posljedice
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mladjan:

    Već 60 godina konzumiram kajganu isključivo na maslac. U jaja prije milešanja dodaje malo vode, posolite i ulite na vrući maslac. Malo pomiješate i to je to. Uz to glavicu kapsule i domaći kruh. Dobar tek.

  • Avatar @proma-trač
    @proma-trač:

    Nisam kuhar ali jaja bez maslaca su mi nezamisliva, posebno "na oko". I to maslac uprživati dok ne posmeđi. Ako maslac prije preradite u "Ghee", što indijci rade, onda će ostati zlatne boje.

  • Stipan:

    To sa maslacem i bez mlijeka je znala i moja prabaka !