Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak

Promjenom samo jednog proizvoda kod pripreme kajgane dobit ćete ukusnije i kremastije jelo.
15. srpnja 2020. u 07:00 19 komentara 84345 prikaza
Foto: shutterstock

Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, prenosi mirror.co.uk. No većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko.

Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.  Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.

Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac. Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom  i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta.

Pogledajte kako ovaj riječki imitator ''skida'' poznate hrvatske političare:

pačići Nije mislila da će uspjeti Kupila jaja u supermarketu pa se i sama iznenadila kada su se izlegla tri pačića Super savjet Kuhari otkrivaju: Većina ljudi pri kuhanju jaja radi ovu pogrešku, a evo kako je ispraviti Huawei PROMO Huawei Next Image: Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade
Blagajnička ladica
Prijedlog na stolu
U Hrvatskoj se uvodi novi porez. Stupa na snagu početkom iduće godine
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
  • Mladjan:

    Već 60 godina konzumiram kajganu isključivo na maslac. U jaja prije milešanja dodaje malo vode, posolite i ulite na vrući maslac. Malo pomiješate i to je to. Uz to glavicu kapsule i domaći kruh. Dobar tek.

  • mayo:

    Koja glupost!!!

  • Avatar @proma-trač
    @proma-trač:

    Nisam kuhar ali jaja bez maslaca su mi nezamisliva, posebno "na oko". I to maslac uprživati dok ne posmeđi. Ako maslac prije preradite u "Ghee", što indijci rade, onda će ostati zlatne boje.