Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurno niste znali

Krastavci se ne bi smjeli držati u hladnjaku, a razlog je prilično važan

shutterstock
18.06.2020.
u 07:00

Prema sveučilištu Davis, krastavci mogu osjetiti ‘ozljede od hladnoće’, ako se drže na temperaturi nižoj od 10 stupnjeva Celzijusa.

Krastavci se mogu koristiti na mnogobrojne načine, u salati, dodati u vodu za energiju ili kao rješenje za podočnjake, ali ne mogu jednu stvar - držati se u hladnjaku. Ako ste primijetili da vam krastavci ne traju dugo i brzo se kvare, ne znači da ste kupili loše krastavce, već da ih niste dobro spremili, prenosi metro.co.uk.

Pogledajte kako napraviti tatarski biftek: 

Većina ljudi krastavce drži u ladici u hladnjaku, ali tamo se nalazi vlaga i toplina zbog koje se oni brže kvare. Prema sveučilištu Davis, krastavci mogu osjetiti ‘ozljede od hladnoće’, ako se drže na temperaturi nižoj od 10 stupnjeva Celzijusa. Ako se u hladnjaku drže dulje od tri dana, izgubit će okus i hrskavost te postati mekani i vodenasti. 

Kako bi krastavci trajali duže, trebali biste ih držati na sobnoj temperaturi. Također biste ih trebali držati dalje od voće i povrća koji u sebi sadrže etilen, poput banana, rajčica i dinje. Što se tiče narezanih krastavaca, držite ih u zatvorenoj posudi u hladnjaku, kako bi bili hladni, najdulje 48 sati.

Pitali smo bicikliste kakvo je stanje cesta po kojima mogu voziti i zašto vole bicikliranje:

Komentara 1

Avatar film
film
18:11 18.06.2020.

dajte najte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije