Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Ne želite da vam krastavac bude gorak? Trebate ga 'pomusti'- evo kako

'slavonija, virovitica, 14.06.2011. zora lugaric iz virovitice istice kako ce podijeliti ili baciti jednu tonu krastavaca jer se njihova prodaja vise ne isplati - u mjesec i pol dana sa 12 kuna paola
'PXL Fotodesk /Vecernji'
18.05.2020.
u 07:00

Krastavci sadrže kukurbitacin koji ih čini gorkima, ali to se može riješiti jednostavnim trikom.

Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti te dati mlijeko, ali nije tako samo sa životinjama. Krastavci se također mogu ''pomusti'' da bi se iz njih uklonila gorčina. To ''mlijeko'' krastavaca nije za konzumaciju upravo zbog gorkog okusa, prenosi Daily Mail.

Korisnica TikToka podijelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milijun puta i skupio je više od sto tisuća lajkova. 

U svom videu objasnila je da je za ovaj trik čula od svoje šogorice. “Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svjež okus? Krastavce treba ‘pomusti’”, rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njezin trik vrlo je jednostavan.

@basicallyperkfect

milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp

♬ original sound - basicallyperkfect

Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primijetit ćete da oko ruba krastavca nastaje bijela tekućina, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tekućinu s njega. 

Stručnjaci navode da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji prouzročuje gorak okus na krajevima ploda. Kako biste ga uklonili, jednostavno trljajte dva komada jedan o drugi dok tekućina ne prestane izlaziti. Kukurbitacin također sadrže tikvice, dunje i bundeve.

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Ključne riječi

Komentara 5

DB
drago.bagaric.31
08:48 18.05.2020.

Otkad pamtim znam da se to tako radi

ST
Starotopoljanin
08:38 18.05.2020.

pa to mi znamo vec sezdesetak godina,a tek nasi stari,praroditelji.nista novoga od nje i sogorice.

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
15:53 18.05.2020.

Hvala sto ste me podsjetili... Moja pokojna prabaka me tom triku naucila, ali to je bilo toliko davno da sam poceo zaboravljati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije