Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilo ju je sram

'Kosa mi je sijeda još od srednje škole, a tek sam s 40 godina skupila hrabrost da je pokažem!'

Instagram/@silverstrandsofglit
12.04.2021.
u 07:00

Upoznala je grupu žena online, koja ju je uvjerile da se nema čega sramiti, pa se i zbog njih odlučila pozdraviti s bojom za kosu

Četrdesetogodišnja Whitney Lichty iz Kalifornije svoju je sijedu kosu počela prikrivati bojom još u srednjoj školi, a zbog održavanja boje frizerski je salon više od 20 godina posjećivala svaka tri tjedna.

Pola se života sramila sijedih vlasi, sve do prije dvije godine kad je na Instagramu pronašla grupu žena koje su imale isti problem, pa su se međusobno ohrabrivale da pokažu svoje sijede. U listopadu 2019. Whitney se tako odlučila oprostiti od boje za kosu i štetnih kemikalija koje je na glavu nanosila više od dva desetljeća, pa je napokon pustila da joj izraste njena prirodna boja. A kad je nakon toliko godina vidjela kako izgleda, oduševile su je, kaže, nijanse sive i bijele – ''sol i papar'' na glavi.

Sad Whitney na Instagramu ponosno dijeli fotografije sa sijedom kosom, a njene postove prati 38.000 korisnika koji joj svakodnevno šalju ohrabrujuće poruke. 

"Shvatila sam da ni jedna moja misao o 'groznim sijedima' zapravo nije bila moja i da sam godinama isključivo zbog tuđih komentara osjećala sram zbog sijede kose", rekla je za Metro.

Nevjerojatna scena: Trebao je poljubiti mladenku, a onda se pokraj njih pojavila ona...

1/2

Ispričala je i kako je online upoznala "hrpu odličnih ljudi koji su je uvjerili da se nema čega sramiti", pa je djelomično i zbog njih bojama za kosu odlučila reći zbogom.  

"Uvijek sam zamišljala da mi je kosa ispod boje bijela ili mi se tako činilo kad bi mi izrast narastao", rekla je, a njena ju je prirodna sijeda u dvije nijanse pozitivno iznenadila, pa se sad veseli i najmanjem rastu svojih sivkastih lokni.

Svima koji su u sličnoj situaciji i srame se svojih sijedih, bez obzira na dob, Whitney savjetuje da si ne stvaraju pritisak zbog puštanja sijedih, te da je u redu i ako shvate da nisu spremni odreći se bojanja kose.

"Važno je samo voljeti sebe i osjećati se što bolje u svojoj koži te shvatiti da se svi sa svojim kompleksima različito nosimo", rekla je Whitney, a napominje i da joj je žao što nije i prije radila stvari na svoj način, ne mareći za tuđe mišljenje: ali "bolje ikad nego nikad".

Frizerka otkrila: 'Na kraju šišanja, uvijek je važno nagnuti glavu naprijed!'

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
16:09 12.04.2021.

Odvratna ti je boja kose, stavi bar šešir, hvala

MO
montello
15:31 12.04.2021.

Ofarbaj se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije