Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Koliko žene zapravo žele da seks traje? Stručnjaci imaju odgovor

Dok muškarci obično mogu imati samo jedan orgazam u seksu, žene imaju kraće vrijeme oporavka i mogu ih doživjeti više.
14. veljače 2021. u 21:06 6 komentara 12689 prikaza
Foto: shutterstock

Ponekad možete čuti ljude kako se šale kako dugo netko traje u krevetu, obično se muškarci time nadmeću. No, koliko dugo traje seks za žene, složeno je pitanje jer kombinira puno pretpostavki o tome što je uključeno u seks, koliko su važni orgazmi i kako ženski orgazam zapravo djeluje, kako piše Mindbodygreen.

Studija iz 2020. godine pokazala je da je prosječno vrijeme koje ženama treba za postizanje orgazma tijekom seksa s muškarcima 13,41 minuta. Značajno je da su obično zahtijevale seksualne aktivnosti što se ne svodi na penetraciju. Ipak, nema prosječnog vremena koje žena izdrži u krevetu. Dok muškarci obično mogu imati samo jedan orgazam u seksu, žene imaju kraće vrijeme oporavka i mogu ih doživjeti više.

 Orgazam nije povezan samo sa seksom, evo kada ga još možete doživjeti:

1 / 1
orgazam

Seks također ne mora uvijek završiti orgazmom. Može biti zadovoljavajuće postići orgazam tijekom seksa, ali za cjelovito seksualno iskustvo uopće nisu potrebni orgazmi. 

Koliko žene žele da seks traje?

Ne postoji određeno vrijeme koliko bi seks trebao trajati da bi bio zadovoljavajući za žene. Istraživanje među 3.836 ljudi pokazalo je da žene u prosjeku žele da spolni odnos traje 25 minuta i 51 sekundu, iako je većina njihovih susreta trajala između 16 i 17 minuta.

No prema seksualnim terapeutima, idealno trajanje vaginalnog odnosa je između sedam i 13 minuta. Između jedne i dvije minute je prekratko, tri do sedam minuta je dovoljno, a 10 do 30 minuta je predugo. 

Iako su ankete i studije sjajni izvori, oni ne govore o svačijem iskustvu. Najbolji način da saznate koliko dugo žena želi da seks traje jest pitati je.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu":

Evo najstrastvenijih horoskopskih znakova Astro Svi žele biti s njima za Valentinovo! Evo najstrastvenijih horoskopskih znakova Korisno Toster vam je izgubio sjaj? Evo kako ćete ga vratiti s jednim neobičnim proizvodom 'Mach Bands iluzija' Ova je optička varka hit na društvenim mrežama: Koliko vi boja vidite na ovoj slici?
Iluzija
Muškarac ili žena? Ono što prvo vidite na ilustraciji otkriva koja vam je strana mozga 'jača'
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
  • zagabria5:

    Koja papazjanija od članka. 3 minute, 7, 10, 17, 25 minuta. Dajte ubacite još 134 minute, ta brojka vam je negdje ispala

  • konzervativni_preporod:

    Žene ne drže dovoljno kontrolu nad viškom kilograma stoga nije čudno da muškarcima nakon prvog orgazma takva neodržavana ženska tijela djeluju destimulirajuće

  • montello:

    šta bi one htjele sat vremena