Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grozna nesreća

Koban udarac u glavu: Svaka dva sata gubi pamćenje, a liječnici kažu da je s njom sve u redu

Facebook/Riley Horner
12.09.2019.
u 10:38

Djevojka (16) ima probleme s pamćenjem, a ne sjeća se ni osnovnih informacija pa sve zapisuje

Riley Horner iz Illinoisa ima 16 godina i 11. lipnja zadobila je ozljedu glave na satu plesa. Otada se njezino pamćenje svaka dva sata iznova gubi, a ne prepoznaje ni obitelj ni prijatelje. 

Foto: Screenshot Youtube

Udarac u glavu ostavio je trajne posljedice na njezin život. Svaki put kada izgubi pamćenje misli da je 11. lipnja, dan kada se ozljeda dogodila.

"Pogledam na kalendar koji mi visi na vratima, vidim da je rujan i uvijek se iznova iznenadim. Ljudi ne razumiju, ali moj je život kao film", rekla je za vijesti. 

"Nemam pamćenje i stvarno me strah. Uskoro se neću sjećati ovoga, a mama će mi samo reći da sam bila na vijestima", dodala je Riley.

Bila je u nekoliko bolnica i obavila nekoliko pregleda, ali nitko ne zna pravi uzrok njezina stanja. Ipak, liječnici su je upozorili da ovo može biti trajno stanje. Mama je priznala kako u bolnicama kažu da je medicinski sve u redu. "Ne vide ništa opasno. Ne vidi se potres mozga, ni ikakve promjene na CT-u glave, a ne postoji krvarenje u mozgu ni tumor." 

Riley sve zapisuje u bilježnicu koju nosi svuda sa sobom, a također stalno fotografira stvari oko sebe kako bi zapamtila osnovne informacije, piše LadBible. 

Pogledajte kako se zdravo hraniti nakon 50. godine života: 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
10:54 12.09.2019.

Takva je dijagnoza i u hadezeju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije