Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kako napraviti dobar punč za hladne zimske dane?

Napitak koji potječe iz Indije, još od 17. stoljeća, ima mnogo varijacija
08. prosinca 2018. u 08:11 0 komentara 1607 prikaza
Punč
Foto: Getty Images

Blagdansko doba, osim na kuhano vino, miriše i na punč. Iako na ovim prostorima češće posežemo za kuhanim vinom, ljubitelji punča neće propustiti priliku da ga i ovih blagdana kušaju.

Palačinke korisno znati Je li ovo tajni sastojak za palačinke s kojim će uvijek ispasti savršeno?

Napitak koji potječe iz Indije, još od 17. stoljeća, ima mnogo varijacija, a u potrazi za nekim kojeg bi ovih blagdana mogli i sami pripremiti, naišli smo na recept CroChefa koji možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici, a sastojke gotovo sigurno već imate u svojoj kuhinji. 

Punč
1 / 6

SASTOJCI

crno vino, 1 l

čaj, 500 ml crnog

rum, 500 ml tamnog

klinčić, 3

naranča, 1

limun, 1

šećer, 500 g

cimet, 1 korica

PRIPREMA

U lonac ulijte vino, crni čaj, sok od limuna i naranče te dodajte kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiče. Sve kuhajte na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. 

Mješavinu prelijte u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabite što više šećera, a ostatak šećera dodajte u punč. .

Zaimaču sa šećerom držite iznad zdjele s punčom, natopite s rumom i usplamtite. Dok još gori, šećer i rum polako ulijevajte u punč.

Sendvič sa šunkom razočaranje i nevjerica Platio gotovo sto kuna za sendvič sa šunkom, ali iznenadio se kada je vidio što mu je servirano

Sve zajedno promiješajte, ugasite plamen, dodajte ostatak ruma, još jednom promiješajte i poslužite. 

Pogledajte i video Cheesecake sa smo tri sastojka

 

 

 

 

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.