Jeste li među onima koji su u stalnoj potrazi za jednostavnim receptom za smjesu za palačinke s kojim će uvijek ispasti savršeno?
Drevni Grci palačinke su jeli s medom, u zemljama Afrike nerijetko se poslužuju uz maslinovo ulje, a na Tajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom te konzerviranim slatkim mlijekom.
Kako dobiti savršenu palačinku koju možete kombinirati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mlijeka, koliko mineralne vode? Staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijacije na temu s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentiraju kako bi dobili baš onaj savršeni omjer da palačinke budu slasne i rahle.
Postoji li "tajni" sastojak koji će, uz ostale, dati savršen rezultat? Riječ je o prašku za pecivo. Evo recepta...
1 ¼ šalica mlijeka
2 jaja
2 jušne žlice biljnog ulja
2 šalice brašna
2 jušne žlice šećera
3 čajne žlice praška za pecivo
¼ jušne žlice soli
Prvo zamiješajte tekuće sastojke , a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način.
Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.
Pogledajte i video Sve što niste znali o mikrovalnim pećnicama
"...šalice mlijeka"? Vrlo precizno, nema šta. Šalica 2dl, 3dl, 4dl...Kakve budalaštine