Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno znati

Je li ovo tajni sastojak za palačinke s kojim će uvijek ispasti savršeno?

Palačinke
Thinkstock
09.11.2018.
u 08:00

Drevni Grci palačinke su jeli s medom, u zemljama Afrike nerijetko se poslužuju uz maslinovo ulje, a na Tajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom te konzerviranim slatkim mlijekom.

Jeste li među onima koji su u stalnoj potrazi za jednostavnim receptom za smjesu za palačinke s kojim će uvijek ispasti savršeno? 

Drevni Grci palačinke su jeli s medom, u zemljama Afrike nerijetko se poslužuju uz maslinovo ulje, a na Tajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom te konzerviranim slatkim mlijekom.

Kako dobiti savršenu palačinku koju možete kombinirati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mlijeka, koliko mineralne vode? Staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijacije na temu s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentiraju kako bi dobili baš onaj savršeni omjer da palačinke budu slasne i rahle. 

Postoji li "tajni" sastojak koji će, uz ostale, dati savršen rezultat? Riječ je o prašku za pecivo. Evo recepta...

1 ¼  šalica mlijeka

2 jaja

2 jušne žlice biljnog ulja

2 šalice brašna

2 jušne žlice šećera

3 čajne žlice praška za pecivo

¼ jušne žlice soli

Prvo zamiješajte tekuće sastojke , a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. 

Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju. 

Pogledajte i video Sve što niste znali o mikrovalnim pećnicama

Komentara 26

DU
Deleted user
09:43 09.11.2018.

"...šalice mlijeka"? Vrlo precizno, nema šta. Šalica 2dl, 3dl, 4dl...Kakve budalaštine

DU
Deleted user
11:01 09.11.2018.

Uz dva jaja i ovu količinu brašna i mlijeka dobiješ kajganu, a ne palačinke 🤔

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
09:22 09.11.2018.

Otkrili ste Ameriku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije