Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadite je

Kako joj skuhati večeru za Valentinovo: Dva menija s jednostavnim jelima

valentinovo
Foto: Thinkstock
1/4
10.02.2014.
u 16:00

Odlučili ste odabranicu svoga srca iznenaditi ručkom ili večerom koju ćete sami pripremiti? Evo kako ćete je sigurno iznenaditi...

Blagdan zaljubljenih, Valentinovo, pred vratima je i ovog puta odlučili ste odabranicu svoga srca iznenaditi ručkom ili večerom koju ćete sami pripremiti. Želite nešto jednostavno, no ponestaje vam ideja ili dosad se niste često upuštali u kulinarske 'poslove'? A onda se neki dan u medijima još pojavila i vijest o najekstravagantnijoj večeri sa osam slijedova koju će pripremiti rastrošni Britanci. Kamenice u kojima će biti biseri, kavijar, tartufi, te ugrožena vrsta tuna, butelja vina koja stoji oko 153.000 kuna, uz puštanje bijelih golubica, glazbu i svijeće... Sve to činit će tu hedonističku gozbu. I zapitali ste se kako to nadmašiti? Nemojte niti pokušavati jer vjerojatno ćete posustati u startu.

No, uvjereni smo da će vaša draga biti oduševljena i znati cijeniti ono što biste mogli pripremiti od naših dvaju prijedloga koji su vrlo jednostavni za pripremu.

Prvi prijedlog - 'Ranch'- parmezan pileća prsa

Za pripremu ovog jela trebat će vam svega 35 do 40 minuta. Uz njega poslužite neko bijelo suho ili polusuho vino, a kao prilog rižu ili tjesteninu.

Sastojci:

- pileća prsa (4 komada)

- šalica suhih krušnih mrvica

- četvrtina šalice parmezana

-žličica začinske soli

- pola žličice crnog papra

- pola žličice češnjaka u prahu

- šalica 'ranch' dresinga (pripremite ga od obranog mlijeka, češnjaka, luka, soli, vlasca, peršina i kopra)

- četvrtina šalice rastopljenog maslaca.

Foto: pixabay

Priprema:

1. Pećnicu postavite na 200 stupnjeva

2. U plitkoj posudi pomiješajte suhe krušne mrvice s parmezanom, začinskom soli, crni paprom i češnjakom u prahu.

3. Umočite piletinu u dresing s obje strane

4. Piletinu stavite u smjesu od krušnih mrvica s parmezanom

5. Stavite piletinu u namašćeni pleh

6. Rastopljeni maslac namažite po piletini

7. Prema želji možete posuti crni papar po piletini

8. Pecite nepokriveno 30 do 35 minuta dok piletina ne omekša

Za desert predlažemo milkshake od vanilije i banane. Potrebno vam je sljedeće:

- 3 kuglice sladoleda od vanilije

- banana

- 400 ml mlijeka

- dvije žličice Lino lade milk

- pola žličice vanilin šećera

Sve to pomiješajte u blenderu, ulijte u čaše i poslužite s dekoracijom od šlaga ili čokolade.

Drugi prijedlog - Koktel od škampa

Bit će posebno efektan ako ga poslužite u visokim kotel čašama. Uz njega dobro ide bijelo suho i jako vino. Može i barikirano bijelo vino.

Sastojci:

- 70 dag škampa

- dvije žličice hrena

- četvrtina šalice kečapa

- osmina žličice soli

- dvije žlice soka od naranče

- osmina čajna žličice crvene paprike

- žlica biljnog ulja

Foto: pixabay

Priprema:

1. Otopite račiće ako su zamrznuti i očistite ih. Kuhajte ih u lagano posoljenoj kipućoj vodi 1 do 3 minute ili dok ne postanu neprozirni, povremeno miješajući. Isperite škampe u cjedilu pod tekućom vodom i ocijedite. Hladite ih dva sata.

2. Za umak u maloj zdjeli umutite kečap, sok od naranče, biljno ulje, hren, sol i crvenu papriku. Ohladite umak do posluživanja. Škampe poslužite u umaku.

Za desert možete poslužiti kompot od dunje, jabuke i limuna. Ogulite dakle dvije dunje i jabuku te ih narežite na kriške. U posudu stavite malo šećera, nekoliko kriškica limuna i 2 dl vode. Kad se šećer otopi, dodajte voće i kuhajte. Dolijte 5 dl vode i kratko prokuhajte. Ohladite i poslužite.

I na kraju kad svemu pridodate svijeće, glazbenu podlogu, možda i neki cvijet oduševljenje kod vaše voljene sigurno neće izostati.

>>Što odjenuti za Valentinovo: Crvena boja ljubavi i u novim kolekcijama

>>Zaljubljeni, evo gdje možete provesti Valentinovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije