Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvi trikovi

Jeste li ikada dobili hamburger kao s reklame? Evo zašto niste

Hamburger
Foto: Thinkstock
1/2
23.05.2014.
u 11:14

Hamburgere i slična jela pažljivo slažu pincetama, meso se ne kuha do kraja kako se ne bi stisnulo prije fotografiranja...

Koliko ste puta vidjeli reklamu slasnog hamburgera, a onda se razočarali kada ono što ste ga naručili pa ustanovili da nije ni sjena onome s reklame?

Zato su zaslužni stilisti za hranu koji se služe mnogim trikovima da bi hamburger ili neko drugo jelo fast fooda izgledalo tako primamljivo.

Hamburgere i slična jela pažljivo slažu pincetama, meso se ne kuha do kraja kako se ne bi stisnulo prije fotografiranja, igraju se s uljima... Pri slaganju jela služe se ljepilom, čačkalicama, papirom, glicerinom...To su tek neki od "tajni" stilista za hranu koji imaju zadatak prikazati jelo u savršenom izdanju za snimanje reklame.

– Zar mislite da su svjetski poznate manekenke tako lijepe i savršene svako jutro odmah nakon buđenja? One imaju cijele timove ljudi koji se brinu za njihov izgled i to može trajati satima. Ista stvar je i s hranom, poručuje stilistica za hranu Janine Kelesis.

Snimanje neke reklame u kojoj glavnu ulogu ima hrana, također može trajati satima.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Za takva snimanja svi sastojci nekog jela u prvom su planu, a u jelima koja stižu na stol kupaca često su skriveni, barem na prvi pogled.

Zbog toga je nedavno i McDonald's bio na udaru kupaca. Podsjetimo, u kampanji koju su proveli da bi srušili mitove koji se stvaraju oko njihovih jela, u rubrici "Vaša pitanja" najčešće pitanje koje se postavljalo bilo je "Zašto hamburgeri ne izgledaju kao na reklami".

Tada su iz McDonald'sa snimili cijeli video na tu temu da upoznaju svoje kupce s tim što se krije iza razlike u serviranom i hamburgeru s plakata. Evo što su kupcima poručili:

"Hamburger se ukrašava istim sastojcima, ali ih stilisti za hranu moraju složiti tako da se na fotografiji vidi sve što je unutra. S obzirom na to da se u "reklamnom hamburgeru" sastojci nalaze samo na jednoj strani, on nam izgleda veći od onoga koji dobijemo u restoranu."

>>McDonalds's otkrio: Evo što doista jedete kod nas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije