Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRALI DIZAJN

Izumitelji borića za automobile tuže Balenciagu za kopiranje

Balenciaga
22.10.2018.
u 10:11

Kako piše TMZ, "Car-Freshner Corporation" koji zadržavaju prava na "Little Trees Air Fresheners", osvježivače zraka u obliku borova, optužili su ovu modnu kuću da im je ukrala prepoznatljiv dizajn – borić

Teško je negirati optužbe. Balenciagini kožnati borići koji su zapravo privjesci za ključeve, izgledaju identično kao mirisni borovi za automobile. Korporacija zapravo tuži Balenciagu zbog toga što bi, kako kažu: kupci mogli pogriješiti i zamijeniti ova dva brenda.

Sumnjamo da će se zabuniti, jer u Americi ovi borići za aute stoje oko 15 kuna, a Balenciagin dizajn 275 dolara, odnosno 1767 kuna. Kompanija kaže da Balenciaga nikada nije tražila njihovo dopuštenje i počela je replike prodavati u newyorškom dućanu prošli mjesec. Oni bi im kopiju vjerojatno odobrili, jer mnogi drugi slični proizvodi već se nalaze na tržištu, a trademark poznata kompanija ima od 1952. godine. 

Ana i Zlata komentiraju najpopularnije jesenske trendove u Divinoj rubrici "Glas naroda"

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije