Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super trik

Imate jako suhu kožu i ne pomaže vam hidratantna krema? Pomiješajte je s uljem, savjetuje kozmetičarka

Shuttershock
15.07.2021.
u 07:00

Umjesto da ga stavljate ravno na lice, u ruci malo ulja pomiješajte s hidratantnom kremom, savjetuje kozmetička kemičarka i kaže da će ulje u koži 'zaključati' vodu iz kreme

Kozmetički kemičari su, kaže beauty urednica portala Mind Body Green Alexandra Engler, pravi heroji beauty industrije ljepote - u toku su s najnovijim trendovima i istraživanjima, vrlo dobro razumiju kako pojedini sastojci djeluju na kožu ili na kosu, a zaslužni su i za nastanak svih beauty proizvoda bez kojih ne možemo.

Jedna od njih - kemičarka Krupa Koestline, kaže da baš zato što izrađuje hrpu novih beauty proizvoda i dobro ih upozna prije nego uopće dođu do kupca, ona svoju kožu njeguje vrlo jednostavno

Za veću hidrataciju kože, spojite ulje i hidratantnu kremu

- Obožavam ulja za kožu - rekla je Koestline, pa za njih kaže su 'sama srž njene rutine njege kože'.

Još prije šest, sedam godina, ispričala je, ulja je na poslu izrađivala, ali ih je izbjegavala koristiti na svojoj koži, no s vremenom je shvatila da neka ulja, kad se pravilno koriste, mou bit izvrsni saveznici u borbi protiv suhe kože.  

Albina dan prije prve večeri Eurosonga oduševila izdanjem: 'Ikona stila!'

1/22

- Umjesto da ga stavljate ravno na lice, u ruci pomiješajte malo ulja s hidratantnom kremom, pa sve skupa nanesite na lice - savjetuje ona.

Budući da su ulja po prirodi okluzivna - što znači da zadržavaju vlagu - a hidratantne su kreme uglavnom rađene na bazi vode - Koestline objašnjava da će ulje u koži 'zaključati' vlagu iz kreme.

Foto: Shutterstock

- Bitno je da miješanjem dobijete teksturu koja vam odgovara - kaže ona pa savjetuje da ulje i krema koji se miješaju budu otprilike iste gustoće.

Ako je krema za lice lagana, kaže, koristite je s 'lakšim' uljem poput ulja skvalana ili jojobe, a za gušće kreme možete koristiti ulja poput maslinovog ili bademovog.

- Puno je načina da rutinu njege kože prilagodite sebi i onome što vam se sviđa; i nemojte se bojati eksperimentirati - kaže kemičarka i savjetuje da, ako neke nove proizvode želite nanijeti istovremeno, prvo istražite kako njihove glavne komponente skupa djeluju.

- I isprobajte na nadlaktici prije nego stavite na lice - kaže, posebno kiseline i retinole.

Koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije