Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
please, help me!

Hrvati su kolegijalni, ali neće uskočiti na slobodan dan...

'posao'
Arhiva VL
11.09.2012.
u 15:33

Svaki treći ispitanik hvali svog kolegu i pred šefovima, a napisat će i preporuku ako netko traži bolji posao

 

Hrvati su prema istraživanju portala Mojposao.hr vrlo kolegijalni. Naime, čak 95 posto ispitanika izjavilo je da je učinilo nešto dobro za svog kolegu. Kolegijalnost su najviše (u 40 posto slučajeva) izražavali uskakanjem u pomoć kolegi koji je pretrpan poslom, a s kojim su u dobrim odnosima.

U malobrojnim slučajevima u kojima nisu pomogli kolegama s kojima su dobri, ispitanici su se opravdali da su međuljudski odnosi u tvrtki u kojoj su zaposleni – loši.

Svaki treći ispitanik hvali svog kolegu i pred šefovima, a napisat će i preporuku ako netko traži bolji posao. Isto tako, "pridošlicama" daju potporu jer znaju da je uhodavanje u novi posao vrlo stresno i da treba puno strpljenja.

Slobodan dan?

– Bolje je odraditi taj dan, jer ne znaš kad će tebi trebati zamjena – kaže jedan od ispitanika. Međutim, u teoriji je to možda i tako, dok bi u praksi kolegi na slobodan dan ili u dane bolovanja uskočilo tek 16 posto trenutačno zaposlenih. Za manje propuste kolega, tek će devet posto ispitanika preuzeti odgovornost, dok će ostali to prepustiti onima koji su za to i zaduženi – šefovima...

 

 

Komentara 2

Avatar madcap
madcap
16:46 11.09.2012.

Hoće reći da smo kolegijalni dok ne zatreba radit.

ME
melkior007
13:15 12.09.2012.

Kolegijalnost u određenom stupnju postoji dok jedan drugom ne postanu konkurencija za neki bolji posao. A kad se to dogodi, onda se koriste niski udarci i podmetanja.Pogotovo u javnim poduzećima i državnoj i lokalnoj upravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije