Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječi...

Godišnji odmor uistinu je odmor za dušu i tijelo

odmor, godišnji odmor, putovanje
Marko Prpić/Pixsell
30.01.2013.
u 13:10

Sve ste isplanirali i jedva čekate posljednji dan na poslu kako biste tjedan ili dva pustili mozak na pašu i zaboravili na sve poslovne obveze. Niste jedini.

Najnovije istraživanje pokazalo je da godišnji odmor izaziva neopisiv osjećaj sreće, a zdravstvene pogodnosti odmora traju i do nekoliko mjeseci – ali samo ako otputujete na neko daleko odredište, primjerice Maldive ili Peru. U hrvatskoj verziji, živite li u unutrašnjosti, vjerojatno je dovoljno zaputiti se na more...

Zanimljivo, kod onih koji su nekamo otputovali, poboljšava se kvaliteta sna za 17 posto, a povećala se i otpornost na stres za 29 posto, dok je krvni tlak pao za šest posto. Za usporedbu, kod ispitanika koji su ostali kod kuće povisio se za dva posto, piše Daily Mail. Testovi su pokazali da putovanje na godišnji odmor smanjuje razinu glukoze u krvi, rizik od dijabetesa, opseg struka, a poboljšava raspoloženje te povećava razinu energije.

Stručnjaci savjetuju ljudima da uzmu puni godišnji jer pogodnosti mogu osjetiti i dva tjedna dulje od vremena koje su proveli na godišnjem, a u nekim slučajevima i nekoliko mjeseci.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije