Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoka moda

FOTO Francuzi nude cipele Pag, Rijeka, Zagreb za 14 tisuća kuna

'lavin02_nnn_unu_040113'
Foto: ''
1/6
05.01.2013.
u 12:49

Inspiracija: 
Albera Elbaza su nadahnule Hrvatice, spoj mediteranske i slavenske ljepote.

Nezaboravne i blistave poput Dubrovnika, elegantne i urbane poput Zagreba, šarmantno zagonetne poput Rijeke, neodoljive poput Paga.... Riječ je o elegantnim sandalama s visokim potpeticama od fine kože u bojama zemlje koje veličaju ljepotu ženskog stopala i za kojima su poludjele šminkerice diljem svijeta, a koje potpisuje Alber Elbaz, dizajner jedne od najstarijih i najuglednijih francuskih modnih kuća visoke mode – Lanvina. Elbaz je kolekciju sandala i salonki nazvao po hrvatskim gradovima omogućivši ženama da s udobnošću uživaju u glamuru, a inspiracija su mu bile, prenose francuski i talijanski mediji, "hrvatska obala i Hrvatice te spoj slavenske i mediteranske ljepote u njima". Budući da je riječ o modnoj kući duge tradicije čije se kreacije unatoč visokoj cijeni prodaju kao halva, pretpostavlja se da će i kolekcija cipela s hrvatskim imenima naići na dobar odziv među fashionisticama.

Sve kolekcije koje je Lanvin radio za druge marke poput H&M-a ili pariške slastičarnice Laduree rasprodane su u rekordnom roku priskrbivši si u modnom svijetu status – must have. Kolekcija sandala s imenima hrvatskih gradova dostupna je u ekskluzivnim trgovinama poput londonskog Harrodsa te u Lanvinovim buticima u Parizu, a cijene su od 5700 do 14.000 kuna. Najskuplji par iz ove kolekcije koji stoji 14.000 kuna, odnosi se na štikle koje nose ime turističkog bisera – Dubrovnika. Najjeftinije cipele iz kolekcije su balerinke posute kristalima koje nose ime – Croatia, a cijena im je 5700 kuna.

Elbaz, 52-godišnji kreator i dizajner za čijim kreacijama uzdišu milijuni žena diljem svijeta, rođen je u Maroku pa koristi svaku priliku pokazati koliko je zaljubljen u Mediteran. Ovog puta inspiraciju je našao u Lijepoj našoj.

>>Alber Elbaz: Lanvin je prije mene bio samo veliko ime bez sadržaja

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
13:04 07.01.2013.

"Elbazu je važno da je cipela ženama udobna"...................vidi li tu netko, osim balerinke, udobnu cipelu............ Sve su one lijepe ako misliš 5min stajati na mjestu i onda ih skinuti s noge, osim ako nisi skakač 4 skakaonice........

OB
-obrisani-
18:33 07.01.2013.

Dosta više ovakvih članaka! Čitam večernji list, ali ovo stvarno više nema smisla! Gdje je nestalo novinarstvo? Kad ćemo moći čitati o bitnim i relevantnim temama? Kad ćemo moći čitati pismene članke koji nisu senzacionalizam i beskorisna naklapanja? Društvu treba znanje i prava informiranost, a ne skretanje pozornosti i prepucavanja oko bezvezarija! Pozivam sve ljude da prestanu čitati i komentirati ovakve članke u nadi da ćemo poslati poruku da želimo kvalitetne novine. Dosta hiperprodukciji loših članaka i dezinformacijama!

AU
autoritet
23:06 07.01.2013.

Zgodna pričica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije