Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanski kolači

Evo ga! Recept za savršene božićne zvjezdice s čokoladom isprobajte već danas i do blagdana usavršite vještinu

Marija Herjavić Jerkić
03.12.2022.
u 07:00

Nema blagdana bez sitnih kolačića – danas vam predlažemo verziju s čokoladom, a možete umjesto čokolade upotrijebiti i omiljenu marmeladu ili napraviti kombinaciju po vlastitom ukusu.

Recept nam stiže ravno iz kuhinje gastroblogerice Marije Herjavić Jerkić koja se već bezbroj puta dokazala kao majstorica za domaću tradicionalnu kuhinju!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Zvjezdice s čokoladom

Sastojci:

250 g oštrog brašna

125 g omekšalog maslaca

 50 g šećera

1 jaje

malo praška za pecivo

vanilin šećer

Za povezivanje:

100 g čokolade za kuhanje

50ak ml vrhnja za šlag

šećer u prahu za posip

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Sve sastojke za tijesto dobro povežite i umijesite jer je smjesa jako prhka, ali neka vas to ne brine. Najlakše je ubaciti u multipraktik i on će za par sekundi napraviti posao (maslac u tom slučaju narežite na sitnije kockice). Od dobivenog tijesta formirajte kuglu, zamotajte prozirnom folijom i ostavite minimalno sat vremena na hladnom. Tada tijesto malo promijesite rukama, razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na 4-5 mm debljine, režite kalupima male zvjezdice i prebacite na masni papir. Pecite 8-9 minuta na 180 stupnjeva.

Za nadjev u otopljenu prohlađenu čokoladu dodajte malo vrhnja za šlag i izmiksajte da dobijete lagano prozračan ganache. Kad se zvjezdice ohlade povežite ih čokoladom i ukrasite po želji.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije