Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila napadaj panike

'Dok sam rađala morala sam na licu imati zaštitnu masku, mislila sam da ću umrijeti'

BBC
14.05.2021.
u 15:30

Zamislite da dok svom snagom tiskate da beba izađe, preko nosa imate nešto što vam smrdi i guši vas, kaže ova mama i dodaje da joj je osjećaj klaustrofobije bio nepodnošljiv

Britanka Rosie (39) u prosincu prošle godine rodila je svoje treće dijete, a javno je za BBC ispričala kako je osoblje rodilišta 'zahtijevalo da tijekom cijelog poroda preko lica nosi zaštitnu masku'.

Zbog tog je njihovog inzistiranja - koje je inače protivno službenim zdravstvenim smjernicama za porod - dobila i napadaj panike, zbog straha od povraćanja koji joj se i inače često javlja zbog poremećaja poznatog kao emetofobija.

- Najgore mi je bilo što je maska koju su mi dali imala miris bolnice i bolesti - kaže ona, što ju je dodatno uznemirilo i povećalo joj paniku.

Ipak, priča da su - kad je u jednom trenutku refleksivno masku skinula s lica - svi prisutni 'ljutito povikali da je odmah vrati natrag'. 

- Trpjela sam takve bolove da sam mislila da ću umrijeti - rekla je za BBC, no nije htjela otkriti i u kojoj se bolnici sve događalo.

Barbara iz 'Gospodina Savršenog' pokazala trudnički trbuščić u kupaćem kostimu

1/5

- Zamislite da dok svom snagom tiskate da beba izađe iz vas, preko nosa imate nešto što vam smrdi i guši vas - rekla je, a osjećaj klaustrofobije bio joj je, kaže, nepodnošljiv. 

Službene smjernice Britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) kažu da žene u vrijeme poroda ne trebaju na licu imati zaštitnu masku, no osoblje to može tražiti kad sumnja da je rodilja zaražena koronavirusom. Isto tako, nošenje zaštitne maske mogu zatražiti i pri posjetima majke bolnici prije poroda, u trudnoći.

Udruga Pregnant Then Screwed otkrila je da se ipak od početka pandemije nošenje maske pri porodu tražilo u prosjeku od svake pete rodilje, a liječnica s Royal College of Midwives dr. Mary Ross Davie kaže i da se nada da će se nošenje maske za vrijeme poroda od rodilja tražiti samo kad je to 'nužno potrebno'.

- Mislim da neki zdravstveni radnici možda nisu razumjeli da žena dok je u trudovima ne bi trebala poštivati tu mjeru - rekla je dr. Davie za The Sun.

Superbaka (71) provodi 20 sati tjedno u teretani i diže 115 kilograma!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ..SHEDOW..
..SHEDOW..
09:55 15.05.2021.

Tu krivim OCA i samo OCA, on je trebao znati za to prije poroda i reč da nema šanse, da će rađe doma rodit, ovo je monstruozna tortura, kao da kuga ili velike boginje vladaju a ne prehlada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije