Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svakodnevna borba

Djevojka ovisna o šopingu: 'Ovo mi pomaže da ne kupim baš sve što poželim...'

šoping
pexels.com
14.04.2022.
u 12:30

Ako vidim nešto što želim, dajem si tjedan dana; ako i dalje o tome razmišljam, kupujem, a ako ne, ostavim!, kaže.

TikTok korisnica Alexandra Hourigan ne krije da je potpuno ovisna o šopingu zbog čega joj je, kaže, bankovni račun često u minusu, a dom pun stvari koje uopće ne treba. Zato je, za sve koji se također u tome prepoznaju; na svom računu @twobrokechicks_ otkrila kako se ona bori sa svojom željom za kupovinom i koja dva trika koristi.

Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi

šoping
1/6

Objasnila je tako da će se; svaki put kad dvoumi treba li nešto kupiti ili ne; prvo zapitati bi li radije imala tu stvar ili novac koji za nju treba izdvojiti.

- Ako vidim na primjer masku za iPhone koju želim, a koja košta 150 kuna, zapitam se želim li je imati ili ću radije imati 150 kuna i staviti ih sa strane za nešto drugo - rekla je.

Ponekad, kaže, sama sebe uvjeri da joj je maska 'prijeko potrebna', no sve češće se događa i da novac odluči sačuvati.

- Pomislim da je to nekoliko pića u subotu navečer i odustanem od kupnje! - rekla je.

@twobrokechicks_ Podcast: Two Broke Chicks #twobrokechicks #savingmoney #australia #funny #bestie #moneytok #lifelessons ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Drugi način na koji sebe spriječava da kompulzivno kupuje je, priča, je da kupnju odgodi za tjedan dana, da vidi je li želja i tada ista.

- Ako vidim nešto što želim, dajem si tjedan dana; ako i dalje o tome razmišljam, kupujem, a ako ne, ostavim! - rekla je.

- Ja u trgovini uvijek prošetam u odjeći koju želim; ako je nakon pet minuta još želim, kupujem - ispričala je jedna korisnica, a druga je objasnila da cijenu željenog predmeta uvijek uspoređuje sa svojom satnicom na poslu.

- Kad promislim da za nešto radim osam ili više sati, lakše odustanem! - rekla je, a prenio The Sun.

Urnebesne fotografije pasa koji pokušavaju uhvatiti komadiće sira 😂

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
10:37 14.04.2022.

Balkanska djevojka ovisna o domoljubnom mobingu: 'Ovo mi pomaže uz Boga i domoljublje ne legnem baš sa svakim što poželim..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije