Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva sjećanja

Djeca pamte događaje iz najranijeg djetinjstva ako o tome razgovaraju

djeca
VL FOTO
18.05.2011.
u 09:25

Proslave rođendana, ali i prve ozljede mališani pamte ako ih se potiče na razgovor o tim doživljajima

Djeca svoje prve uspomene pamte kada su stara samo 18 mjeseci, no sposobnost sjećanja tih uspomena nestaje između četvrte i sedme godine, tvrde stručnjaci. “Vrlo je jasno kako je objašnjenje koje je bilo ponuđeno odraslima, da djeca ne pamte situacije i događaje iz djetinjstva, jednostavno pogrešno jer djeca imaju kognitivne i lingvističke te vještine pamćenja kako bi mogla razgovarati o stvarima koje su se dogodile u prošlosti”, tvrdi Carol Peterson, profesorica psihologije koja je radila na istraživanju. Njezin je tim razgovarao sa 140 mališana starih između četiri i 13 godina koji su zamoljeni da se prisjete najranijih uspomena. Djeca između četvrte i sedme godine mogla su se prisjetiti uspomena iz razdoblja kada su imala samo godinu i pol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije