Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
centimetri su bitni

Ovo je najjednostavnija metoda da otkrijete jeste li za dugu ili kratku kosu

Kosa frizura
20.05.2015.
u 11:25

Riječ je o metodi koja se u medijima navodi kao jedna od najučinkovitijih, a riječ je zapravo o mjeri od 5,75 cm.

Ako ste u dilemi kako bi vam pristajala kratka kosa, zasigurno ste barem jednom pokušavali naći neke online make-over programe i aplikacije u potrazi za odgovorom.

Da ne biste otišli pod vješte ruke frizera, drastično skratili svoju kosu u želji za promjenom, a onda zaplakali jer vas grozi pogled u ogledalo, pobrinuo se John Frieda.

Jedno od najzvučnijih svjetskih imena kada su kosa i frizure u pitanju, proučavao je lica i došao do zaključka da je sve u kutovima.

Radi se o metodi koja se u medijima navodi kao jedna od najučinkovitijih, a riječ je zapravo o mjeri od 5,75 cm.

– Sve je u kutovima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa, objašnjava stilist iz Friedina salona u Velikoj Britaniji Giles Robinson.

Ono što morate napraviti jest da stavite olovku vodoravno ispod brade, a ravnalo postavite okomito na olovku, uz samo uho. Izmjerite udaljenost od uha do brade. Ako je ona veća od 5,75 cm, to znači da će vam bolje pristajati duga kosa.

Ako je udaljenost manja od 5,75 cm – ne možete pogriješiti s kratkom frizurom.

Naravno, treba uzeti u obzir tip kose kod odabira frizure, no to je nešto oko čega se trebate i dalje savjetovati s frizerom, kažu stručnjaci.

Pravilo od 5,7 centimetara najbolje se vidi kod frizura poznatih dama poput Halle Berry i Audrey Hepburn – obje s kratkom kosom koja im odlično pristaje, a udaljenost im je između brade i vrata manja od 5,7 centimetara. Kim Kardashian i Sarah Jessica Parker pripadaju "drugoj strani" s većom udaljenošću i dugom kosom.

>>Zaboravite na sušilo za kosu, evo savjeta za savršenu frizuru osušenu 'na zraku'

>>'Vrijeme je lijepih i glamuroznih frizura, ombre je prošlost'

Ključne riječi

Komentara 3

DA
danho
13:27 20.05.2015.

meni je vise od 5,75 i bolje mi stoji kad je kosa maknuta s lica, dakle glupost

Avatar Pinokio
Pinokio
17:17 20.05.2015.

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

SA
Sarmoman12
17:24 20.05.2015.

jel ovo vrijedi i za muskarce. Uvijek imam vojničku kratku ali htio bih nesto novo probat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije