Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastronomija

Čarolija Marina Rendića u Klubu gastronomada

kuhar rendić
Foto: robert anić /Pixsel
1/6
01.12.2010.
u 16:32

Marin Rendić, mladi glavni kuhar novigradskog restorana Pepenero, nakon trenutačno najboljeg restorana na svijetu - Noma u Kopenhagenu "okupirao" je kuhinju restorana Klub gastronomada u Zagrebu

Marin Rendić, mladi glavni kuhar novigradskog restorana Pepenero, europsku turneju i "praksu" nakon španjolskog restorana Arzak, koji je okićen s čak tri Michelinove zvjezdice, nakon trenutačno najboljeg restorana na svijetu - Noma u Kopenhagenu "okupirao" je kuhinju restorana Klub gastronomada u Zagrebu.

Točka na i ili trešnja na šlagu Marinove turneje bio je upravo Zagreb.

Rustikalno i moderno? Može!

Marin je ondje za biranu publiku svoje umijeće predstavio koristeći profesionalnu tehnologiju Kenwood i De Longhi grupe.

Pripremanje vrhunskih delicija korištenjem najnaprednije tehnike i suvremenih uređaja mogući su i u, pokazao je mladi chef, najrustikalnijoj kuhinji. Marin će pripremiti nekoliko sljedova zalogaja, demonstrirao je uživo kako uz profesionalnu tehnologiju Kenwood vrhunski zalogaji mogu nastati i kod kuće, iz ruku ne toliko vještog kuhara ili kuharice.

Električnu miješalicu KitchenChef s bezbroj nastavaka Marin je pretvorio u stroj za pašte te oduševio minizalogajčićima od zelenih i crnih palačinki s finim namazima i pivskim kruščićima, moćni blender Triblade s tri oštrice pomogao mu je od juhe od bijelog graha napraviti finu kremu te ju je spojio sa sipom prženom na naglo, rafiole je razvukao u trenutku i napunio ih svježim crnim tartufom, a kava spravljena na caffe aparatu DeLonghi caffe bila je prava bajka.

Ništa bez masline...

Kada delicije prate vrhunska vina, gastronomski je doživljaj zaokružen.

Ljubitelji ulja došli su na svoje mlado ovogodišnje Chiavalonovo ulje i kruhove pečene u modernom pekaču za kruh. No, nisu to bilo kakvi kruhovi jer se Marin poigrao crnilom za sipe, sjemenkama, maslinama... Kad uz sve ovo atmosferu začine domaćin Zoran Šimić i njegov glavni kuhar Grga Bokšić, uspjeh prezentacije i provod su zajamčeni.

Kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije