Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priroda & moda

Blink, zvjezdice! Ne možemo im odoljeti ni u odjeći ni u accessoireu

Zvjezdice
Foto: Arhiva VL
1/10
06.12.2010.
u 14:03

Za njima najradije posežemo u božićnom uređenju doma, ali ne možemo im odoljeti ni kao modnom dodatku

Tjedni kada nam se bliže blagdani čine jedno od najljepših doba godine (ovo slatko iščekivanje nadmašuje samo odbrojavanje do godišnjeg odmora). Iako nas ponekad zaboli glava od stvari koje nas očekuju za dvadesetak dana - kuhanje, kupnja namirnica, živciranje oko poluuspjelih jela, traženje savršenih darova za naše voljene (nikad nije lako koliko bi trebalo biti), a da ne spominjemo obiteljska okupljanja koja ponekad čovjeka dovedu do ludila, Božić zna biti kaotičan. S druge strane, pomisao na nekoliko mirnih večeri uz obitelj kojoj je svejedno izgleda li recept baš kao onaj iz kuharice, šetnju gradskim trgovima dok nas opija miris kuhana vina i pečenih kobasica te veselje prilikom kićenja odmah nas preplavi toplinom. Cimet i ušećerene jabuke nikad ne mirišu zamamnije i opojnije, pa se upuštamo u kupnju sitnica koje će i naš dom učiniti bajkovitim.

 Neizostavne u svakom blagdanskom ukrašavanju svakako su zvjezdice, sitni detalji s kojima svaka kuća zablista. Prije svega biramo ih kao ukrase za bor ili lampice koje postavljamo po kući, no modni dizajneri shvatili su kako je u blagdansko vrijeme ovaj misteriozan oblik pravi hit. Djevojke im teško mogu odoljeti, a najbolje rezultate jamče kada su napravljene od nekog sjajnog materijala (zlato, srebro, cirkoni, prolazi sve).

 Zvijezde na nebu, od kojih je sve krenulo, svojom tajnovitošću inspirirale su niz umjetnika, filozofa i znanstvenika kroz povijest. Na čaroban način kombiniraju prirodu i znanost istodobno potičući na divljenje svakoga tko vedre noći pogled usmjeri prema nebeskom prostranstvu. I upravo je to prostranstvo, samo na modnim pistama, naš odabir za blagdanski specijal.

 Pa čak kada je i o nakitu riječ, bilo luksuznom ili bižuteriji, ove male vragolanke omiljeni su motiv. Celebritiji ih nose oko ruke, vrata, kao naušnice ili ukrasne detalje u kosi - Keira Knightley dobila je salvu hvale kada je frizuru ukrasila zvjezdicama iste boje kao haljina u kojoj se pojavila na crvenom tepihu. I dok se sami često zaletimo na neki komad koji na sebi ima zvjezdice jer je njihovom šarmu teško odoljeti, najbolji rezultati ipak su pomno planirani - velikani poput Jimmyja Chooa i Christophera Kanea predstavili su vrhunske kolekcije inspirirane velikim praskom i nebulama - mjestima na kojima zvijezde nastaju.

 Najjednostavniji način da se priključite ovom trendu jest kupnja nekog odjevnog komada sa sjajnim detaljima - kako se bliži Božić, trgovine se naglo pune svime što sjaji, bliješti i mami. Usredotočite li se samo na uređenje doma, odabir vam neće biti lagan - od nenadmašne IKEA-e (u koju nemojte ni ući bez nekoliko stotina eura) do domaćih trgovina - presuda je složna i jednoglasna - zvjezdice će zavladati našim borom, stanom, blagdanskim stolom, keksići u obliku zvjezdica veliki su hit, pa čak i darovima.

 Spremite se na san o božićnom drvcu sa zvijezdom na vrhu, darove omotane zvjezdanim ukrasnim papirom i kutijice u kojima vas čekaju blistave zvjezdice. Svoje snove i dom okitite kako god želite, samo ne zaboravite u cijeloj strci barem jednom stati i pogledati u nebo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije