Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOĆ NA DVA KOTAČA

Biciklistima za sigurnost dijelili reflektirajuće prsluke

prsluci
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
21.03.2014.
u 09:15

U 2,5 mjeseca u četiri prometne nesreće ozlijeđeno četvero vozača bicikala, mopeda i motocikala.

Djelatnici Postaje prometne policije Bjelovar prvu proljetnu večer provodili su lokalnu akciju usmjerenu na zaštitu i nadzor poštivanja prometnih propisa vozača motocikla, mopeda i bicikla.

Policijski službenici su biciklistima tijekom akcije dijelili reflektirajuće prsluke, te su ih upozoravali u slučaju da su bili zatečeni u prometu bez odgovarajuće reflektirajuće opreme.

Akcija je provođena zbog zaštite najranjivijih sudionika u prometu, imajući na umu da je nastupilo toplije vrijeme te započinje sezona vožnje motora, mopeda i bicikla. Naime, biciklistima je u večernjim i noćnim satima zakonom određeno nošenje reflektirajućih prsluka i odjeće odnosno izvora svjetlosti, pogotovo ako se kreću izvan naselja i u mjestima gdje nema javne rasvjete, što je česti uzrok njihovog stradavanja a u prometu.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U razdoblju od 1. siječnja do 15. ožujka 2014. godine dogodile su se 4 prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda, motocikla i bicikla, a sve su bile sa ozlijeđenim osobama. Dva biciklista su lako ozlijeđena, te po jedan mopedista i motociklist.

>>Savjeti stručnjaka: Pripremite bicikl za vožnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije