Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lanac dobrote

Iznajmljivačima sa srcem pridružuju se i vlasnici apartmana iz Crne Gore, Makedonije, Neuma...

Apartmani
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
VL
Autor
Radmila Kovačevć
28.06.2017.
u 13:09

Imam apartman od 35 kvadrata, nije puno ali je od srca, samo je jedan od postova iznajmljivača kakvih je na Facebooku sve više

“Za ovu sam grupu saznala tek sad i apartman je popunjen za ovu sezonu, ali bih mogla primiti neku obitelj u devetom mjesecu kada je na moru još uvijek lijepo i toplo. Apartman je u Istri, u Funtani kraj Poreča, ali je na prvom katu kuće, vjerojatno je nekome ta informacija važna... Ima 35 kvadrata i odvojenu spavaću sobu. Zaboravila sam napomenuti, a to je isto važno – imamo jedan krevet dimenzija 160 puta 200 i kaučkoji nije na razvlačenje.

Znam da je to jako malo i da nije primjereno za veću obitelj, nudim što imam, nije puno, ali je od srca”, samo je jedan od postova kojih je svakim satom više na Facebook grupi “Iznajmljivači sa srcem”.

Obitelji s bolesnim mališanima ljetovat će besplatno ove godine i na Braču, Hvaru, Rabu, u Novalji, Dubrovniku, Kaštelima, Trogiru, Splitu, Zadru, Strožancu, Umagu, Crikvenici, Poreču, Medulinu... Popis mjesta s nesebičnim domaćinima stalno se produžava, a grupa ‘Iznajmljivači sa srcem’ već je prerasla sedam tisuća članova. Lanac dobrote, koji je prije nekoliko tjedana pokrenula Bračanka iz Postira Vjera Matulić svojom inicijativom da se obiteljima s bolesnom djecom omogući besplatno ljetovanje na Jadranu, izlazi i izvan hrvatskih granice. Svoja su srca i apartmane jadranski domaćini otvorili za naše ljude, ali i za obitelji s posebnim potrebama iz okolnih zemalja. Otprije nekoliko dana pridružuju im se, pak, i iznajmljivači iz Crne Gore, Neuma, Makedonije... Vlasnica apartmana iz Sutomora u Crnoj Gori, recimo, ponudila je slobodnu sobu s kupaonicom, klimom i kuhinjom koju, kako kaže, istovremeno koriste još dvije obitelji.

Plaža je, detaljno opisuje, udaljena petstotinjak metara, trgovina 150, autobusna stanica dvjesto, a smještaj, napominje posebno za one kojima bi stepenice mogle biti problem, na trećem katu. Iz Budve stiže ponuda za jednosoban stan u centru, od 12. do 20. rujna, od plaže udaljen svega tristotinjak metara... Na Ohrid će, zasad, jedna obitelj potkraj kolovoza.
Neke se, pak, obitelji s bolesnim mališanima, zahvaljujući plemenitoj akciji naših iznajmljivača, već odmaraju na Jadranu. O tome je fotografijama posvjedočila na faceu i jedna mama, javljajući se s terase apartmana “naše iznajmljivačice s najvećim srcem na otoku Rabu”.

Dirljivih je poruka, s nasmijanom djecom u plićaku, više, a neki su se već, preplanuli i radosni već i vratili kućama. U akciju koja se širi duž jadranske obale uključuju se i ugostitelji te brodari koji nude besplatne izlete, a nerijetko se kao najveći izazov
pokazuje prijevoz. Tko, pak, želi pomoći uslugom prijevoza, donacijama za gorivo ili autobusnu kartu, može se javiti u Facebook grupu Vozači velikog srca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije