Naslovnica Kultura Film

Završio još jedan ZagrebDox: U osam dana prikazano 125 dokumentarnih filmova

O uspjehu ZagrebDox-a govori izuzetna posjećenost, a 14. izdanje pamtit će se i po prekrasnoj atmosferi
04. ožujka 2018. u 15:45 0 komentara 157 prikaza
ZagrebDox
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon osam dana, 125 dokumentarnih filmova, 14 programa i brojnih razgovora s autorima iz različitih dijelova svijeta završilo je 14. izdanje ZagrebDox-a.

Druga strana svega ZagrebDox Nagrada publike filmu "Druga strana svega" Mile Turajlić

O uspjehu ZagrebDox-a govori izuzetna posjećenost, a 14. izdanje pamtit će se i po prekrasnoj atmosferi.

Nagradu Veliki pečat osvojio je film "O očevima i sinovima" sirijskog redatelja Talala Derkija kao najbolji u međunarodnoj konkurenciji, dok je film "Druga strana svega" srpske redateljice Mile Turajlić proglašen najboljim u regionalnoj konkurenciji ovogodišnjeg ZagrebDoxa, čiji je natjecateljski dio završio u subotu navečer dodjelom nagrada.

Žiri međunarodne konkurencije, u kojem su bili Boris Poljak, Anna Zamecka i Harry Vaughn, dodijelio je i dva Posebna priznanja. Prvo je dobio gruzijski film "Grad sunca" Ratija Onelija, koji "s empatijom i oduševljenjem donosi prikaz grada duhova koji opstaje zahvaljujući nepokolebljivoj naravi svojih građana koji se svakodnevno bore sa zastarjelim ritualima i zajednicom". Drugo posebno priznanje pripalo je kolumbijskom filmu "Džungla te poznaje bolje" Juanite Onzage, u kojem se "neprimjetno spajaju stvarnost i duhovni svijet, a zbog impresivne slikovnosti i detaljnih uvida u prošlost i sadašnjost jedne obitelji".

[video: 24168 / ] ZagrebDox ZagrebDox Veliki pečati filmovima "O očevima i sinovima" i "Druga strana svega" Završnica ZagrebDox bliži se kraju, pogledajte što sudionici kažu o festivalu Dokumentarci Pogledajte novu kroniku ZagrebDoxa koja se prvi put održava i izvan Zagreba

 

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.