Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ ZA KULTURU

Zaklada HAZU ove će godine podijeliti 1,3 milijuna kuna

tadija
arhivska fotografija
09.07.2012.
u 16:22

Ove godine neće biti dodijeljena pjesnička nagrada “Dragutin Tadijanović” budući da, prema odluci povjerenstva koje je za života imenovao sam pjesnik, jedna jedina predložena zbirka ne zadovoljava kriterije

Zaklada HAZU, čija je glavnica respektabilnih 43 milijuna kuna, ove će godine potpomoći 152 projekta s ukupno 1,3 milijuna kuna.

No, ove godine neće biti dodijeljena pjesnička nagrada “Dragutin Tadijanović” budući da, prema odluci povjerenstva koje je za života imenovao sam pjesnik, jedna jedina predložena zbirka ne zadovoljava kriterije.

Nagrada u iznosu od 20.000 kuna dodjeljuje se po želji akademika Tadijanovića, koji je jedan od utemeljitelja Zaklade, a Akademiji je oporučno ostavio 750.000 kuna i autorska prava. Prva je dodijeljena Luki Paljetku 2008. godine, a potom su je dobili Drago Štambuk te časna sestra Marija Anka Petričević. Prema medijskim informacijama, nagrada nije dodijeljena ni 2011. godine. Zaklada HAZU do sada je sufinancirala 927 projekata u ukupnom iznosu od 13 milijuna kuna. Prosječna financijska pomoć za projekte je 8500 kuna. Ove je godine bilo prijavljeno 400 projekata, najviše nakladničkih, za koje se tražilo 13 milijuna kuna.

Komentara 1

LV
LVX
11:39 10.07.2012.

Još uvijek se novci dijele a nitko ništa ne privređuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije