Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Bučević

Za kazališno vijeće HNK Split najveći su neprijatelj - mediji

Miroslav Lelas/Pixsell
21.04.2022.
u 15:21

Čini se da se cirkusu u splitskoj politici priključilo i Kazališno vijeće HNK Split kojem su očito mediji neprijatelji. Nakon sjednice na kojoj se navodno trebalo raspravljati o smjeni intendanta Srećka Šestana zbog aneksa Ugovora o radu maestru Juri Bučeviću,a zbog kojeg je ostavku na funkciju ravnateljice Drame splitskog kazališta podnjela Marina Vujčić,  članovi Kazališnog vijeća odlučili su se za silentio stampa.

Novinarima se nisu javljali na pozive, a neslužbeno saznajemo da su jednoglasno odlučili ne izlazit u javnost sa zaključcima da "ne nabrijavaju priču"... Navodno će samo komunicirati sa Gradom odnosno Gradskim vijećem, a pri tome ih ne brine činjenica da ono ima još samo jednu sjednicu za pet dana i da je pitanje hoće li u dnevni red uopće uvrstiti točku o teatru. 

Dok ovo pišemo javio se Davor Vuković, član Kazališnog vijeća HNK Split, predstavnik radnika. Izjavio je da je Kazališno vijeće  odlučilo ne komunicirati s medijima, jer kao kontrolno tijelo Grada, smatra da bi komuniciranje njihovih stavova javnosti bilo nekorektno prije nego što Gradsko vijeće ima priliku o tome raspravljati!z

Jesu li ili nisu predložili smjenu Šestana? Tko će eventualno donijeti odluku o v. d. intendanta HNK Split? Gradsko vijeće ili ministrica kulture?... Nakon njihove sjednice pitanja je puno,  službenih odgovora nema. A svi bi fotelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije