Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka gradske skupštine

Violinist Miljenko Puljić novi je ravnatelj kazališta "Komedija"

Ivo Cagalj/PIXSELL
16.07.2021.
u 10:58

Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je na sjednici za ravnatelja Zagrebačkoga gradskog kazališta "Komedija", na prijedlog kazališnog vijeća, imenovala violinista Miljenka Puljića, a četverogodišnji mandat počinje mu teći 26. srpnja.

U obrazloženju odluke navodi se da je Puljića kazališno vijeće za ravnatelja "Komedije" predložilo na temelju predloženoga četverogodišnjeg programa rada koji obavezno sadrži financijski i kadrovski plan.

Kazališno vijeće "Komedije" objavilo je  9. travnja natječaj za imenovanje ravnatelja te je 3. svibnja utvrdilo da su na natječaj u roku pristigle tri prijave - Morane Foretić, akademske redateljice, Marka Jurage, akademskog redatelja i Miljenka Puljića, akademskog muzičara violinista i profesora violine.  Nakon obavljenih razgovora, detaljne analize dostavljenih četverogodišnjih programa i diskusije, Kazališno vijeće je jednoglasno predložilo Gradskoj skupštini Grada Zagreba imenovanje Miljenka Puljića ravnateljem "Komedije".

Po mišljenju svih članova Kazališnog vijeća prijedlog četverogodišnjeg programa rada koji je podnio Puljić sveobuhvatno pristupa organizaciji rada i izazovima koji se nalaze pred "Komedijom" zbog pandemije te posljedica potresa. Ocijenili su da njegov program sadrži najbolji kadrovski, financijski i repertoarni plan, sukladan potrebama i mogućnostima tog kazališta.

Dugogodišnji rad u "Komediju",  iskustvo na vodećim funkcijama kulturnih institucija kao i u organizaciji raznih značajnih kulturnih manifestacija i programa, višegodišnji rad u kulturi na rukovodećim funkcijama te umjetnička i poslovna naobrazba, po mišljenju svih članova Kazališnog vijeća, velika su prednost Miljenka Puljića u budućem vođenju. 

Uz to, zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj su sjednici na osobni zahtjev razriješili dužnosti ravnateljicu Centra za kulturu Histrionski dom Elizabetu Vrbančić, s danom 31. kolovoza te su za vršitelja dužnosti imenovali Enesa Hodžića s 1. rujnom do imenovanja ravnatelja na temelju javnog natječaja. 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:29 01.03.2023.

A kako čujem, uskoro i bivši ravnatelj Komedije…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije