Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzija

Usprkos protivljenjima Botteri novi ravnatelj Galerije umjetnina

'za gra...09.03.08. josip botteri dini...akademski slikar...izlozba..pasionska bastina snimio:davor visnjic'
'davor visnjic'
14.03.2011.
u 15:29

Mnogi u Splitu smatraju da bi i idući mandat ravnatelja i dalje trebalo povjeriti "starom" ravnatelju Boži Majstoroviću

Akademski slikar Josip Botteri Dini većinom glasova vijećnika splitskoga Gradskog vijeća (17 za, pet protiv i jedan suzdržan) izabran je za ravnatelja Galerije umjetnina Split.

Izboru Dinija za čelnika Galerije umjetnina prethodila je vrlo žestoka i polemična rasprava u kojoj nisu izostala ni vrijeđanja samog Dinija. Već puna tri mjeseca, valja podsjetiti, otkad je Upravno vijeće Galerije umjetnina predložilo Josipa Botterija Dina za ravnatelja, traju žestoke polemike.

Mnogi u Splitu smatraju da bi i idući mandat ravnatelja i dalje trebalo povjeriti "starom" ravnatelju Boži Majstoroviću koji je, tvrde, daleko stručniji za to mjesto. Diniju prigovaraju članstvo u HDZ-u i spočitavaju mu da se za njega založila Crkva koju je navodno poslušao i gradonačelnik Kerum.

Sve u svemu, Gradsko vijeće je odlučilo. Josip Botteri Dini novi je ravnatelj Galerije umjetnina. A prije glasovanja dogradonačelnik Jure Šundov rekao je vijećnicima da zaštite dignitet i Majstorovića i Dinija, jer su prevršili "svaku mjeru".

Botteri je akademski slikar koji je dokazao reputaciju u Hrvatskoj i izvan nje i nitko nema pravo tu reputaciju srozavati, istaknuo je Šundov poručujući:

– Nemojte više pljucati ni po Diniju niti po Majstoroviću.

Uz to, podsjetio je da je "toliko municije ispaljeno u Duška Mucala kao ni u koga".

– A, Duško je v.d. intendant HNK, svi idu u kazalište, tamo se događa umjetnost – rekao je Šundov.

Komentara 14

NB
Navrnuti Bracanin
23:10 14.03.2011.

Bogami Rico podiže kulturnu ljestvicu u Solitu. Glavni promotori kulture penzioner Botteri i šarlatan Mucalo :-(

KA
Karla
16:39 14.03.2011.

Bravo za Botterija! Stručan, pošten, radišan, priznat umjetnik i u svijetu!

DE
detour
17:53 14.03.2011.

sramota za split i hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije