Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival hrvatske drame

Trijumf Gavelle i Kerempuha na Marulićevim danima, dobro prošli i Splićani

28.10.2021.
u 11:56

Premda je broj zaraženih koronavirusom kaotično rastao iz dana u dan, 31. Marulićevi dani ostat će zapamćeni po odličnim predstavama i nijednom otkazanom programu.

Proljetos odgođen zbog pandemije, netom završeni Festival hrvatske drame koji se odvijao u znaku 500. obljetnice prvotiska Marulićeve “Judite”, pokazao je prvenstveno žilavost i snagu kazalištaraca koji jedino na pozornici dišu punim plućima i žive duboko vjerujući u ono što rade. U tome ih je podržala splitska publika, zainteresirana za uratke drugih kazališnih kuća.

Apsolutni pobjednik 31. Marulićevih dana je predstava “Hotel Zagorje” zagrebačkog kazališta Gavella koja je dobila čak pet nagrada Marul, uključujući onu za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, dramatizaciju, glavnu žensku ulogu te scenografiju, kao i nagradu Slobodne Dalmacije.

Tri glumačke nagrade otišle su i u zagrebački Kerempuh: Ines Bojanić osvojila je Marula za uloge Babice i Roze u “Gruntovčanima” te za ulogu Patricije u predstavi “Umri ženski”, a Matija Šakoronja za ulogu Dudeka u “Gruntovčanima”.

– Predstava “Francuzica” našeg kazališta dobila je najvišu ocjenu publike, a jako joj se približila i naša hit-predstava “Bambina”. Gledalište u kojem se sjedilo na svakoj drugoj sjedalici na svim je predstavama bilo puno. Budući da zbog objektivnih razloga nisu izvedene predstave “Monovid” ZKM-a i “Usidrene” HNK Split, predložit ću Festivalskom vijeću da nastupe dogodine, u normalnoj konkurenciji – najavio je intendant HNK Split Srećko Šestan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije