Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serijal "kolaži o laži"

Svakih pet minuta čujemo jednu neistinu - kako je prepoznati?

Eclectica
11.07.2021.
u 16:12

Novi dokumentarni serijal "Kolaži o laži" Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića, koji se bavi društvenim fenomenom s kojim se svakodnevno susrećemo - laži, od 25. srpnja se počinje prikazivati na Prvom programu HRT-a.

Statistike pokazuju kako prosječna osoba tijekom jednog sata pet puta izgovori neistinu, a dnevno nam se laže čak dvjestotinjak puta, što znači da svakih pet minuta u danu čujemo jednu neistinu. 

"Laž je integrirani dio našeg funkcioniranja, a Kolaži o laži suočit će nas s tom prilično nepopularnom istinom", ističe se u najavi serijala koji nastaje u produkciji Eclectice.

Serijal će kroz nekoliko tema, kojima je zajednički nazivnik iskrivljavanje realne slike svijeta, propitati prisutnost istine u nizu danas nezaobilaznih društvenih segmenata, u medijima, na Internetu, društvenim mrežama, filmskoj umjetnosti, a bavit će se lažnim vijestima, lažnim snimkama, dokumentarcima, oglašavanju, teorijama zavjere i virtualnim identitetom.

U šest pedesetominutnih epizoda svoja će iskustva na tu temu s gledateljima podijeliti protagonisti raznih područja, od influencera - Elle Dvornik i Izabele Rakonić, preko novinara Maje Sever, Roberta Zubera, Petra Vidova, Jurice Pavičića, satiričara Borne Sora, filmskih redatelja Predraga Ličine, Brune Ankovića, marketinške agencije Señor do bivšeg predsjednika Stipe Mesića.

"Kako razlikovati falsifikat od originala, laž od istine, kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti", neka su pitanja postavljena u projektu, koji se opisuje kao "spoj dokumentarne serije i zabavnog formata, na tragu visoko produciranog sadržaja inozemnih streaming platformi. 

"Riječ je o uzbudljivom, dinamičnom, aktualnom, akcijskom, gotovo reality/dokumentarnoj formi koja svakako ima za cilj obogatiti, osvježiti i osuvremeniti program nacionalne televizije", dodaje se.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije